LFG.HU

dekszter
hírekCimkek

tsnts1Rokugan. A Birodalom, ahol a becsület erősebb, mint az acél. A hét Nagy Klán szamurájai mint harcosok, udvaroncok és papok szolgálják a Császárt. A Bushido tanai szerint élnek és ha kell, halnak.

Hamarosan még szélesebbre nyílnak Rokugan kapui. A Fantasy Flight Games a kártya, a szerepjáték és a társasjáték után egy kisregénnyel is megörvendezteti a Legend of the Five Rings rajongóit.

Rokugan, a Legend of the Five Rings kártya- és szerepjáték világa mindig is egy valóban élő és pezsgő világ volt. A játékosok kártyaversenyeken és a hivatalos fórumokon lezajlott, gigantikus Winter Court játékok alatt aktív szerepet vállalva szőtték a szamurájok és a Birodalom történetét, de ellentétben a számtalan szerepjátékkal, nem érkezett hozzá több tucatnyi regény.
A Story Team, a játék fő történetéért felelős csapat gyakran jelentetett meg hosszabb-rövidebb írásokat a játék honlapján, de nagy terjedelmű regény csupán két sorozat jelent meg hozzá. Első volt ezek közül a 2000-2001-ben kiadott, itthon is megjelent, hét kötetből álló Klánháború sorozat, ami talán a legikonikusabb rokugani konfliktust mesélte el a hét Nagy Klán szemszögéből. Ezt követte a 2002-2003-ban megjelent, öt kötetes The Four Winds Saga, ami jó pár évet előre ugorva az időben, egy másik fontos történetet mesélve mutatta be az Acél Trón sorsáért vívott küzdelmeket.
A 2009-ben megjelent képregény, a Death at Koten egy gyönyörűen megrajzolt kiegészítője lett a világnak, de 162 oldalas terjedelme ellenére sem veheti fel a verseny egy regénnyel.
2015-ben az AEG végül megvált a játéktól, ami így a Fantasy Flight Games tulajdonába került. Mindenki kíváncsian várta, hogy mit kezd a jogokkal a cég, de a legfontosabb hír már a tulajdonosváltáskor megtörtént: a L5R kártyajáték új formában, LCG-ként születik újjá. Ezen kívül a történet visszalép szinte a startvonalra (az év 1123.), több esemény kimenetele, legendás személyek mibenléte megváltozik – ha úgy tetszik, a világ egy soft rebooton esik át –, a szerepjáték a náluk megszokott, szimbólumos kockákat fogja használni, és Battle for Rokugan címen érkezett egy társasjáték is.

tsnts4

A legnagyobb meglepetés azonban a kisregény bejelentése. A 2011 óta Story Team tag, Robert Denton tollából érkezik a The Sword and the Spirits, több mint 100 oldalon követve az újdonsült Főnix Bajnok, Shiba Tsukune és egy nagy hatalmú shugenja, Isawa Tadaka nyomozását egy bizarr gyilkossági ügyben, ami a fagyos hegyekbe hívja őket. Tsukune Bajnokká válása előtt Tadaka testőre volt, de titokban már akkor is szerelmes volt a shugenjába.
A történeten kívül bepillantást nyerünk a Klán történetébe és a Kaito család is bemutatásra kerül.
A könyvhöz, ami egy időben jelenik majd meg a Disciples of the Void kártya kiegészítővel, ajándékba jár két speciális kártya is, az egyik ráadásul csak a könyvhöz jár, a kiegészítőben nem szerepel. Az egyiken Kaito Kosori, egy Főnix szerzetes szerepel, de a kiegészítőtől eltérő grafikával, míg a másik nem más, mint a Főnixek legendás kardja, Ofushikai. Utóbbi hivatalos versenyeken egészen addig nem legális, amíg meg nem jelenik később érkező kiegészítőkben is.
A The Sword and the Spirits 14.99, a Disciples of the Void pedig 19.99 dolláros áron érkezik.

tsnts2   tsnts3

tsnts5


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához