LFG.HU

taverna
CikkBot
eseményekCimkek

Kedves Kalandozók!
Az utóbbi évek során nyilvánvalóvá vált, mekkora kereslet is van szerepjátékos találkozókra/táborokra. A többi rendezvény sikerén felbuzdulva és szervezőik iránymutatását követve úgy döntöttünk megpróbáljuk betölteni az űrt és Magyarország nyugati régiójába, a Balaton partjára szervezzük első – és remélhetőleg nem utolsó – rendezvényünk, mely a Hullámkirály találkozó címet viseli. Szeretettel várunk minden érdeklődőt, újrakezdőt, szerepjátékos veteránt és mindenkit, aki szeretne velünk kalandozni a M.A.G.U.S. világán.
A jelentkezés a többi találkozón is megszokott módon zajlik, maximum 5 fős csapatok jelentkezését várjuk. Ha valakinek nincs a bejegyzés alatt nyugodtan kereshet. Kérlek titeket továbbá, hogy kidolgozott karaktereiteket és csapatos előtörténeteteket küldjétek el a lent feltüntetett e-mail címre!

hullamkiraly

Időpont: 2018. május 12. (szombat)
Gyülekező: 09:00
Tervezett kezdés: 10:00
Helyszín: Zánka, Erzsébet Üdülőkőzpont és Tábor
Részvételi díj: 1000 Ft
Jelentkezési határidő: május 1. (kedd)

Facebook esemény

Karakteralkotás

Számlaszám:11773432-00133306
Név: Bicsak Márton

A közleménybe nevet, nicknevet kérem mindenki írjon.

Bármilyen kérdés, óhaj, sóhaj merül fel, az alábbi elérhetőségek bármelyikén felvehetitek a kapcsolatot a szervezőkkel: 

Ion-Nagy Beáta https://www.facebook.com/beata.ionnagy

Heller Tamás(StarOwl) https://www.facebook.com/tamas.heller.3

Varga Tibor https://www.facebook.com/tibor.varga.1238

Bicsak Márton(Unity) https://www.facebook.com/Unity.BM
Telefon: +36304417881

E-mail(ahova a jelentkezéseket is várjuk): hullamkiraly@gmail.com

Novella
      Zilált külsejű, harmincas éveiben járó férfi rohant keresztül a Toro d’Oro alsó fedélzetén. Ahogy jobbra pillantott, láthatta a kezelőszemélyzetet, amint felhúzzák a skorpiókat; a roppant szigonyvetőkből hat darab sorakozott a hajó mindkét oldalán, kötélzetük recsegve feszült meg a két ember izomzatát igénybe vevő csörlő felhúzása közben. A férfi a fedélközbe vezető lejáróhoz igyekezett, azt remélve, hogy ott nagyobb biztonságban lesz a csata elől.

 Abban a pillanatban, ahogy a kalózhajó megfelelő közelségbe ért és szemrevételezhette, mi vár rájuk, tudta, hogy nincs esélyük ezzel a szörnyeteggel szemben: a groteszk módon, több hajó darabjaiból összefércelt galleon a legnagyobb shadoni hadi karavella méreteivel és fegyverzetével rendelkezett; fedélzetén hemzsegtek a kalózok, pengéik acélján vészjóslón csillogott a déli verőfény. A főárboc tetején éjfekete lobogót rángatott az erősödő szél, közepén a kos csavart szarvas koponyájával.

Amint a férfi új lendületet véve megindult volna célja felé, szigonyok csapódtak a Toro d’Oro oldalába, hogy az egész hajó beleremegett. Egy célját tévesztett lövedék az alsó fedélzet falát szakította át, s könnyedén szaladt keresztül az útjában álló matróz derekán is. A szigony hátrarándult, amint a végére erősített kötél megfeszült és mikor szakálla megakadt a deszkák között, könnyűszerrel szakította ketté haldokló áldozatát. A következő pillanatban a padló eltűnt a férfi lába alól, akárha szőnyeget rántottak volna ki alóla. A hajó jobbra dőlt, az árbocok recsegtek saját súlyuk alatt és megannyi ember zuhant át a korlát fölött a biztos halálba.

A férfi tehetetlenül gurult végig a fedélzeten, fájdalmas nyögéssel csapódott a korlátnak, s csaknem át is pördült rajta. Úgy szorította a fát, hogy ujjaiból minden vér kiszaladt, ahogy a mélységbe bámult: a két hajó közti távolság rohamosan csökkent, a vízben kapálózó emberek sorra tűntek el az egymás felé sikló hajótestek alatt. A kalóz galleon oldalában roppant vasék meredezett készen arra, hogy végzetes léket üssön a Toro d’Oro -n.

A hajó egy rándulással ismét egyenesbe került, mire a férfi azonnal megiramodott a fedélközbe vezető úton. A füle csengett, arcának jobb oldalát friss vér borította, de egy pillanatra sem állt meg, a lépcsőfokokat átugorva érkezett meg a legénységi szállásokra. Mielőtt azonban elérhette volna a hátsó kabinokba vezető folyosót, a becsapódás ereje a falhoz vágta.

A beömlő tengervíz hűvös érintése térítette magához. Nem tudta megmondani, hogy hol van. A feje fölött a mennyezet furcsa szögben záródott, ajtót, folyosót nem látott, az utat feltorlódott deszkák és gerendák roncsai zárták el. A víz már derékig ért és rohamosan emelkedett. Ösztönösen keresni kezdte azt a pontot, ahol utat tört magának, hátha eléggé ki tudja szélesíteni a rést, ahhoz, hogy kiférjen rajta. Le kellett merülnie, hogy megtalálja a léket, de szerencséjére a deszkák könnyen engedtek a nyomás alatt. Az egyre nagyobb területen beáramló víz nem engedte útjára a menekülőt, de nem csak a tenger akadályozta a férfit a kijutásban. Vaskos kéz ragadta meg a vállát és kezdte felfelé ráncigálni, az ingénél fogva. A férfi kábán és vaktában kapálózott, mígnem elérték a felszínt és végre teleengedhette tüdejét az éltető levegővel, mely egyre fogyatkozott a szűk térben. A matróz puszta kézzel esett neki ellenfelének, aki épphogy elkerülte az első ökölcsapásokat. Mindkettejüknek úszni kellett, hogy a víz fölött maradjanak, ami még inkább megnehezítette a küzdelmet. A magából kifordult matróz tarkóját friss seb csúfította, de ez szemlátomást nem hátráltatta a küzdelemben. A férfi viszont érezte, hogy hamarosan ereje végére ér. Utolsó reménysugárként a derekára szíjazott tőrért nyúlt, de csak az üres tokot találta ott. Ezt kihasználva a matróz megragadta védtelen ellenfelét s próbálta a víz alá nyomni. A dulakodás nem tartott soká, bár a férfi számára egy örökkévalóságnak tűnt. Valahogy sikerült felküzdenie magát egy újabb korty levegőért, ekkor pillantotta meg a gerendaszilánkot, mely éppen az arca felé kapálózó matróz mögött meredezett. Lesöpörte a sebeit karmolászó vaskos kezet és egy kétségbeesett ordítással elrugaszkodott. A hegyes fadarab könnyen utat talált magának a már megnyílt koponyán, s vérpatakokat indított útjukra a matróz orrából és szeméből. Nyitott szájából kilógó nyelve groteszk bambaságot festett a friss halotti maszkra.

A férfi mohón szívta be az utolsó lélegzetnyi levegőt, majd még utoljára alámerült.


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához