LFG.HU

HammerTimeCafe
strato
hírekCimkek

A Paizo 2008-ban indította el azt a nyílt játéktesztelést, melynek célja a D&D 3. kiadás szabályainak jobbá tétele volt. Ebből lett a Pathfinder Fantasy szerepjáték, mely szép nagy népszerűségre tett szert, elsősorban azok körében, akik csalódtak a D&D 4. kiadásában. Hazánkban – talán a magyar változat hiányában – nem lett túl népszerű a játék, Észak-Amerikában viszont az ICv2 eladási felmérései alapján megjelenése óta folyamatosan ott van a legsikeresebb szerepjátékok dobogóján. A D&D csak az 5. kiadás megjelenésekor tudta visszavenni tőle a vezető helyét.

Most, 10 évvel később új játéktesztelést hirdet a Paizo. Saját szavaikkal élve “ismét eljött az idő, hogy, 10 év után újra levonjuk a tanulságokat, és továbbfejlesszük általuk a játékot. Érkezik a Pathfinder második kiadása.”

A Playtestnek három kiadványa lesz, melyeket augusztus 2-ától, azaz az idei Gen Con indulásától kezdve pdf formában ingyen le lehet majd tölteni a kiadó honlapjáról. Korlátozott példányban készülnek nyomtatott változatok is, melyekért értelemszerűen fizetni kell. Ezeket vagy előrendelés útján tudja beszerezni az ember (erre csak március 20. és május 1. között lesz lehetőség; reprint nem lesz), vagy úgy, ha fogja magát, és elcammog értük a Gen Conra…

Mi ez a három kiadvány?
Az első maga a szabálykönyv, mely Pathfinder Playtest Rulebook címen fog futni, és vaskos 400 oldalon keresztül mutatja be a játék új verziójának szabályait a karakteralkotástól kezdve 20. szintig. Az előrendelők puha- és keményfedeles, illetve dombornyomott deluxe változatban is beszerezhetik.
A második a Pathfinder Playtest Adventure: Doomsday Dawn című kalandgyűjtemény. A benne található hét kalandot végigjátszva a játékos karakterek eljuthatnak az 1. szintről a 20-adikra, miközben sorra megtapasztalhatják azokat a helyzeteket, melyekről a játék új szabályai szólnak.
A kalandokhoz szorosan kapcsolódik a Pathfinder Playtest Flip-Mat Multi-Pack, mely nevéhez híven a különböző harci találkozások helyszínét szolgáltatja asztalra teríthető térképek formájában. A pakk két darab színes playmetet tartalmaz majd.

Pathfinder 2e Books

Az új rendszer részleteiről augusztusig a Paizo blogján lehet apránként tájékozódni. Már most található két bejegyzés, melyek közül az egyik egy általános bevezető/összefoglaló, a másik pedig a harci akciók típusáról és számáról értekezik. A továbbiakban szó lesz még a négy varázslatlistáról és a 10. szintű varázslatokról, archetípusokról és többkasztúságról, szörnyekről, harci manőverekről, könnyebb játékról, a játék világáról (Golarion), az új background rendszerről, faji változtatásokról és featekről, valamint az illusztrátor, Wayne Reynolds rajzairól.

A kíváncsiak számára elindult egy FAQ is, melyben a gyakran feltett kérdésekre adott válaszokat lehet elolvasni, de ha valaki minden infót egy oldalon szeretne látni, talán legjobb, ha az EN World Pathfinder 2E Wiki topikját teszi el a könyvjelzők közé.

Ki várja az augusztust a Pathfinder második kiadása miatt?

Pathfinder 2e Playtest


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához