LFG.HU

strato
hírekCimkek

Szerepjáték

- Ha minden jól megy, még nyár előtt megjelenik a Blue Planet című szerepjáték magyarul. A Kék bolygó című kiadvány az eredeti v2 verzió alapján készül, és erről a weboldalról ingyen letölthetitek az első 24 oldalát.

Kék bolygó

- A tábor előtt, május 26-án lesz a következő Hősök Hajnala találkozó. Részletek a honlapon.

- Tóth Péter alias Petrus összegyűjtötte és magyarra fordította a West Marches című szerepjátékkampány/kísérlet alapján készült híres cikksorozatot.
“Biztos sokan hallottak már róla, de igazából kevesen tudják, mi is az a “West Marches” és hogyan kell elképzelni. Az egész egy 2007-ben indult blogposzt-sorozattal kezdődött és bár nem talált fel forradalmi újdonságot (a hexcrawl / sandbox bőven létezett már), mint fogalom és egyfajta játékstílus bekerült a szerepjátékos közbeszédbe.”
Letöltés itt.

Videojáték

- A Blood Bowlt és a Styx-sorozatot is jegyző Cyanide a Mongoose-féle Paranoia szerepjáték kifordított világára szeretné építeni a következő videojátékát.

- Megjelent a Hazelight Studios új videojátéka, melynek címe A Way Out. A játék teljesen co-operative, szóval feltétlenül szükség lesz hozzá egy helyszíni vagy egy online társra. Rendhagyó módon az utóbbi esetben is elég, ha a két játékosból csak az egyik vásárolja meg a játékot.

- Kijött a Star Wars Battlefront II 2.0-ás frissítése, mely végre elérhetővé teszi mindenki számára az összes hőst és űrhajót, és még Bespint is hozzáadja a játszható helyszínek listájához.

- Közben kikerültek a netre a soha el nem készült Star Wars Battlefront IV videojáték koncepció rajzai, melynek a fejlesztését a készülő harmadik résszel egy időben lőtték le még 2006-ban. Az érdekes ebben a részben az lett volna, hogy az egész játékot a “mi lenne ha?” gondolatára fűzték fel. Így játszhattunk volna Darth Kenobival, a Yodát meggyilkoló és végül császárrá váló Anakinnal, a sith Luke-kal és Leiával, valamint a jedi Maullal és Dookuval.

- Két Warhammer 40,000 hír:
1.) Május 22-én fog megjelenni a Space Hulk: Deathwing Enhanced Edition (előzetes).
2.) Alább megtekinthettek egy 1 órás interjúval egybekötött játékmenet videót a Mechanicus című készülő videojátékból.

- A Maniac Mansion és a The Curse of Monkey Island mostantól elérhető GOG kínálatában. Az utóbbi sok-sok év kihagyás után most kapható először ismét legálisan. Mindkét játék elérhető a Steamen is.

- Kis csúszással június 29-étől nyomhatjuk a gázt földön, vízen és levegőben a The Crew 2-ben.

- A Shadow of the Tomb Raiderrel idén szeptemberben trilógiává dagad Lara Croft rebootolt története. A honlap szerint április végén lesz egy nagy bemutató esemény, addig ezt a teasert lehet nézegetni.

- Elkészült és ingyen letölthető a MiniDoom 2!

- A múlt héten lezajlott Game Developer Conference-en a State of Unreal című előadáson lehetett látni az alábbi Star Wars témájú videót, melyet akkor is érdemes megnézni, ha amúgy a “real-time ray tracing” kifejezés nem mond neked semmit. A szakmabeliek és a lelkes érdeklődők a teljes előadást itt nézhetik meg. (Laikusként még a Sirent és a werkfilmjét mindenképp érdemes megskubizni.)

- Elindult az Iron Harvest Kickstartere. Nézzétek meg a videót, olvassátok el az infókat, aztán döntsétek el, hogy ér-e nektek legalább $45-t egy az 1920+ világán játszódó modern RTS. A játék weboldalán van lehetőség PayPales fizetésre is.

 - Itt a 11. Humble Jumbo Bundle. Benne többek között Domina, Tropico 5, Orwell és Obduction.

Film és sorozat

- Május 18-án fog debütálni aa Deadpool 2. Itt az új előzetes:

- Deadpool előtt 20 nappal kerül a mozikba az Avengers: Infinity War. Ehhez is van új előzetes:

- Erasmus Brosdau (The Lord Inquisitor) lerántotta a leplet az új animációs projektjéről, melynek címe: Origin Zero. Az Unreal Engine-nel készülő sci-fi websorozat részei a YouTube-on fognak megjelenni. Az első most áprilisban, utána pedig évszakonként egy. Itt a projekt hivatalos weboldala érdekes szinopszissal és kellemes képekkel.

- Itt a következő Legendás állatok és megfigyelésük felvonás első előzetese:

Egyéb

- Jó lenne egy Warhammer 40,000 meccset játszani, de épp nincs rá sok idő, és csak egy mezei ebédlőasztal van kéznél? Újra jön a Kill Team, a WH40k wargame kapudrogja.

- Idoneth Deepkin néven új frakciót jelentettek be az Age of Sigmarhoz. Tengeri elfek előre!

- Ha valaki Mage Knight társasjáték vásárlásán gondolkozik, annak érdemes lehet megvárni az Ultimate Edition megjelenését. Ez a kiadás az alapjáték mellett tartalmazni fogja mindhárom kiegészítőt (The Lost Legion, Krang és Shades of Tezla), egy közös szabálykönyvet és 5 új kártyát.
Az angol nyelvű változat szeptemberben fog megjelenni, és az árcéduláján $125 szerepel majd. Már most el lehet kezdeni dobálni a kétszázasokat a malacperselybe.

Mage Knight Ultimate Edition


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához