LFG.HU

CikkBot
hírekCimkek

A hírek szerint holnap, április 6-án fogják leleplezni a Telltale Games-féle The Walking Dead következő felvonását, mely pontot tesz Clementine történetének a végére…
(Ami a TV sorozatot tekintve már önmagában is figyelemre méltó, mármint hogy a játékot fejlesztő stúdió nem feji teljesen szárazra a tehenet. – szerk.)

Annak, aki nem ismerné a korábbi részeket, Kiss Norbertet (az azóta megszűnt AdventureGames-ről) idézném:
“A Telltale Games a Walking Deaddel teljesen lecsupaszította a kalandjátékokra olyannyira jellemző tulajdonságokat, és ezeket a kukába dobva, a lényegre fókuszált: a történetmesélésre. Tele van ugyanakkor a játék az interaktív lehetőségek illúziójával, például rögtön az elején a traktoros résznél teljesen mindegy, hogy kit akarunk megmenteni. A lényeg ugyanaz marad, nincs beleszólásunk a döntésbe hiába tálalja úgy a helyzetet a játék, hogy van. Ezzel szemben viszont a második epizódban például hozhatunk egy olyan döntést amellyel kapcsolatban majd jóval később fogunk számot vetni. A játékmechanikát illetően tehát kötözködhetünk, rámutathatunk a hiányosságokra, de a lényeg nem is csak ez. Ugyanis a Walking Dead nem önti le a gameplay elemek szükségességét a használhatatlanság mázával. Ahogy azt említettem, a klasszikus elemek elhagyásával az interakció éppen annyira van csak jelen a játékban, amennyire a történetmesélés azt megkívánja. Ahogy a Dark Soulsban sem követeljük az alkotóktól az epikus történetet, hiszen a kvintesszencia az általa szolgáltatott szinte kikezdhetetlen gameplayben van. Szóval így tessék hozzáállni.”

Trailer:


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához