LFG.HU

Atari, Inc.
hírekCimkek

Az Atari és a Turbine Entertainments közösen vág bele a “Dungeons&Dragons Online” fejlesztésébe.

Sajtóközlemény

Az Eletronic Entertainment Expo (E3) mai, szerepjátékos szempontból talán legérdekesebb híre volt az a bejelentés, melyben az Atari es a Turbine Entertainments közölte, hogy közösen keltik életre a Wizard of the Coast nagysikerű játékán, a “Dungeons&Dragons”-on alapuló többszereplős internetes szerepjátékát, a Dungeons&Dragons Online-t. A játék, mely egyben a Turbine Entertainments (Asheron`s Calll 1-2) első teljesen önálló munkája, a készítők szerint számítógépre álmodja a “valódi D&D érzést”: földalatti labirintusok, félelmetes ellenfelek, hősies csaták, és agyafúrt rejtvények varjak a játékosokat, kiknek karakterei a fejlődés izgalmain túl céhekhez csatlakozva vethetik bele magukat a különféle erők hatalmi harcaiba.

“A legjobb alkalomra vártunk, hogy beléphessünk a többszereplős internetes szerepjátékok világába, és nincs még egy olyan fantasy játék, amely nagyobb népszerűségnek örvendene, mint a “Dungeons&Dragons”" mondta Bruno Bonnel, az Atari elnöke és ügyvezető igazgatója. “Az online játékok esetén a sikeres üzleti modell olyan minőségi tartalom szolgáltatása, amiért a fogyasztók szívesen fizetnek. A Dungeons & Dragons Online a D&D igen biztos alappal rendelkező világaira épül. Adva van tehát a lehetőség, hogy egy igen ütős dolgot hozzunk össze… egy olyan programot, amely egy új mércét állit ennek a műfajnak.”

A 2005-re tervezett játék középpontjában egy megbízható karakterfejlődési rendszer, a labirintusharcok kihívásai, bonyolult céhpolitikai cselszövések, és a játék világának főbb területei feletti hatalmi harc áll. A játékosok a már-már ikonná vált “D&D fajokból” választhatják meg karakterüket, legyen az ember, elf, vagy félszerzet, ehhez párosítva a jól ismert osztályokat, mint a harcos, pap, zsivány, vagy varázsló. A frissen “megszületett” karakter ezután ismeretségeket köthet, küldetéseket vállalhat el, s felszerelkezve, valamint csapatokba szerveződve nézhet szembe a különféle veszélyekkel.

“A Dungeons&Dragons ’A’ fantasy szerepjáték. Több játékos ismerkedett meg rajta keresztül a szerepjátékok világával, mint bármely más játék által, és utánzók valamint csodálók seregeit hozta létre” – mondta Jeffrey Anderson, a Turbine Entertainment elnöke és ügyvezető vezérigazgatója. “A játék alaphelyzete (egy baráti társaság összeül és kalandokkal teli világokat teremt, közösen felfedezve azokat), a rengeteg regénnyel, kimeríthetetlen szörnykészletével, és összetett karakterfejlődésével a legideálisabb alap a legújabb generációs többszereplős online játékoknak.”

A “Dungeons &Dragons Online” játékosai egyedül, vagy csapatba szerveződve járhatják a világot, felfedezve a végtelennek tűnő földalatti labirintusrendszereket. A labirintusokban mágiával és fegyverekkel kell szembeszállniuk rettenetes ellenfeleikkel, aki egyenesen a “Szörnyek könyve” lapjaiból léptek elő. A harcok a kemény kihívások ellenére is gyorsan zajlanak majd, a játékosok dolgát a könnyű irányíthatóság, és a különféle speciális fegyveres képzettségek és karaktermozgások gazdag kavalkádja segíti. Ez, kiegészítve az adott szörnyekre jellemző viselkedéssel biztosítja, hogy az akciódús küzdelemben nagy szerepet kapjon a taktika is.

fordította: Rorimack


Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://biz.yahoo.com/bw/030515/155446_1.html]
[http://www.turbinegames.com/]
A szerző más irásai
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához