LFG.HU

CikkBot
hírekCimkek

A 2015-ös Mad Max – A harag útja az év egyik, ha nem a legnagyobb meglepetése volt, hiszen a kései reboot messze a várakozásokon felül teljesített, ráadásul tíz Oscar-jelöléséből hatot díjra is váltott. Mindezek tükrében logikus lenne, hogy három évvel később tovább folytatódjék Max kalandja, ám a jelek szerint erre belátható időn belül annak ellenére is igencsak kevés esély van, hogy a rendező, George Miller sosem titkolta, hogy trilógiában gondolkozik.
A késlekedés oka egy egyre jobban elharapódzó per a direktor és a Warner Bros között. Ennek lényege, hogy az ausztrál férfi meglátása szerint azért nem kapta meg a hétmillió dollárra rúgó bónuszát, mert az amerikai cég a pótforgatásokra szánt összeget is beleszámolta a költségvetésbe. Márpedig, mivel így 185,1 millió jött ki és a szerződés szerint csakis akkor járt volna neki a csinos summa, ha 157 millió alá szorítja a büdzsét, egyetlen fillért sem látott a beígért összegből. Emellett azt is nehezményezi, hogy a munkálatok egy részét nem a saját cége, hanem a RatPac-Dune Entertainment kapta.

A Warner illetékesei természetesen tagadják a vádakat, sőt, ellentámadásba lendülve át azzal védekeznek, hogy Miller volt az, aki nem tett eleget a kötelességeinek, mert eredetileg egy 100 percnél nem hosszabb, PG–13 besorolású művet kellett volna tető alá hoznia. Ehhez képest azonban, mint az közismert, a végeredmény R-kategóriás lett, és játékideje 120 percre rúg.

Azt, hogy végül kinek lesz igaza, még nem tudni, az azonban biztos, hogy ameddig a felek meg nem egyeznek, vagy a bíróság nem hoz ítéletet, fölösleges abban reménykedni, hogy Max megint a végtelen pusztákat fogja róni.

 


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához