LFG.HU

auer
mesélőknekCimkek

Az Alvilági hajszahatodik Star Wars Legends  találkozó versenymodulja (az Örökség modulsorozat második része), a szokásos D20 Revised, D6/REUP és az FFG-s Edge of the Empire/Age of Rebellion rendszerek szerint. Összedobta: Js Talbot, Gothpunk, auer

sw_legends_logoHangulatkeltő

Kaleath szenátor a nap végén befutott jelentést böngészte irodájának magányában. A komputerterminál halovány derengése volt az egyetlen, ami a corruscanti torony hatalmas helyiségében valami fényt adott. A jelentés a Had Abbadon rendszerből érkezett és a szenátor gondterheltségét az okozta, hogy nem azt találta benne, amire számított. Alaposan megtervezett és előkészített akció volt, az Új Köztársaság különleges egységeit vetették be, hogy a bolygón megszállóként tevékenykedő, a birodalom romjainak parázsló zsarátnokaként kellemetlenkedőket kifüstöljék. A Flotta jelentős erővel készült a rajtaütésre, a különlegeseknek a dolga a régi kikötőben állomásozó birodalmi erők nagyon gyors felszámolása volt. Annak a kikötőnek, ami egyébként a helyi kultúra számára kiemelt fontossággal bírt – hiába, a birodalomnak mindig is jó érzéke volt az érzékeny pontok megszállására. A jelentésben annyi szerepelt, hogy a különlegesek akciója nyomán a robbanószerek okozta pusztítást látva a rakaták felháborodtak és arra készülnek, hogy megszakítják a tárgyalásokat az Új Köztársasággal.

Kaleath szenátor hosszú hónapokat töltött a tárgyalásokkal, már-már személyes ügynek tekintette a mélyűrben lapuló, korábban a Birodalom elől szigorú titokként őrzött rendszer felszabadítása és az Új Köztársasághoz való csatolása. A hiperűri csomópont sok évezreddel ezelőtt telepített szenzorrendszert tartalmaz, amely a környező hipertér megfigyelését teszi lehetővé. A rakaták, akik a rendszer őslakosai voltak, ezen felül külön jelentőséget tulajdonítottak annak is, hogy a rendszer adott ívóhelyet a vándorló leviatánoknak.

sw1

Persze a fentieken túl volt egy másik rétege is a Had Abaddonért folytatott diplomáciai és katonai akciónak. Bár a hírszerzés nem tudta megerősíteni, a szenátor mégis gyanította, hogy a rendszer megszállását és az Új Köztársasággal való szembenállás mögött nem más, mint a birodalom katonai géniusza, Thrawn főadmirális állhat. Ez azért is nyugtalanította a szenátort, mert annyira ismerte már a főadmirálist, hogy tudja: ha ezzel az akcióval bármi nem a tervek szerint alakul, akkor annak bizony beláthatatlan következményei is lehetnek.

Szerencsére már nem kellett sokáig várnia a válasszal. Másnap reggelre várta a Szellemlovast, a fedélzetén a különleges egység egyik őrmesterével Fenn Signissel és Xi’czarttal, a Had Abbadon rendszer követével. Nincs más dolga, mint a szokásos csapattal, a bizalmasaival kimegy eléjük a kikötőbe és amint teheti, kihallgatja a tisztet, illetve megbeszéli a követtel, hogy a szenátusi meghallgatáson miként rendezzék a helyzetet.

Klikk ide a letöltéshez
A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához