LFG.HU

auer
vegyesCimkek

2018. április 03 – Észak lezárása

A játékülés azzal kezdődött, hogy nekiálltunk töprengeni, hogy mit lenne még érdemes megnézni itt északon. Ez jó ideig eltartott, de Magnus végül kiadta a parancsot, hogy induljunk. Mivel a felszíni járművek még mindig nagyon drágák – azért mi csak megpróbáltunk beszerezni néhányat, úgy döntött, hogy nem vagyunk mi lovak, hogy gyalogoljunk, inkább lőjenek le, szálljunk fel a hajónkkal. Mint kiszámoltuk, legutóbb vettek két buggyt, azt elcserélték két mocsárjáróra, azt egy kistraktorra, végül egy vonatjegyre. Azt hiszem itt még nem történt semmi komolyabb atrocitás, megérkeztünk első megállónkhoz, a Magányos Minarethez.

Az már rutinból ment, hogy hogyan tudjuk megközelíteni az alagsort. Sőt, mivel a védelmi ágyút is kiiktattuk már korábban, így volt időnk elszöszmötölni az ajtóval, ami egy hatalmas barlangba vezettet. Ennek a közepén egy keskeny híddal összekötve állt egy helység, ami leginkább egy kínzókamrához volt hasonlítható, sajnos semmi hasznosat nem találtunk benne. Viszont kiderült, hogy a három csatlakozó cella közül valójában az egyik az egy lift. Ezt használva még mélyebbre ereszkedtünk. Ahol egy erőtér, és valószínűleg erős pszichonikus kötések fogságában egy szörnyre leltünk, aki megpróbált alkut ajánlani nekünk, hogy milyen nagyszerű dolgokat kaphatnánk, ha kiszabadítanánk innen. De a csapat egyhangúlag nemet mondott, ott hagytuk a szerencsétlen Daemon-host-ot. (Mint ezen az ülésen később kiderült, ő lett volna Bélet-il. De mivel a játékos, akinek ez lett volna a mellékszála nem jött most el, ezért annyira nem is fájlalta egyikünk sem, hogy nem kell vele megküzdenünk.) Sajnos ez nagyon rosszul sikerült. Elvileg Gergő/Ióta mellékszála lett volna egy olyan ülésre, amikor kevesebben vannak. Az ülés elmaradt, a játékos rapszódikusan jött, elkerülték egymást az információk.

Ezután tovább indultunk még északabbra, hogy végre megkeressük a Sirokkó portyázókat. Ez sikerült is (sokat segített, hogy rakétákkal lőttek ránk, és annak a kiindulási helye jó közelítéssel megadta, hogy hol is találjuk a bázisukat). Itt találkoztunk Jamima ezredessel és az őt segítő Telemachus csatatestvérrel.

Itt jól elbeszélgettünk velük, kiderült, hogy már hallottak rólunk. Azt örömmel vették tudomásul, hogy Anya kikerült a képből, de rá akartak beszélni minket, hogy a Fekete Fáraót, meg a Levőt is inkább mi győzzük le (de ehhez meg nekünk nem volt kedvünk). Amúgy katona létére az ezredes jól forgatta a szót, szinte semmilyen információt nem sikerült megtudni tőle. Igazi jó katonák, … parancsra cselekedtek, a miérteket nem igen firtatták, azt meg, hogy az ellátmányuk helyenként rossz kezekbe kerül közönyös nyugalommal vették tudomásul. A csatatestvér meg leginkább állva aludt, annyira nem érdekelte a dolog. Két érdekességre emlékszem csupán. Az egyik, hogy valószínűleg volt még valaki, aki a beszélgetésünket végighallgatta, mert miután végeztünk Jamima ezredes mintha kikapcsolt volna valamit az adattábláján. Illetve amikor a környékről kérdezősködtünk, akkor kiderült, hogy elvileg a Dervisvárban állítják elő a ‘hamu’ nevű drogot, és azzal kereskednek. Jaine erőt vett magán és engedélyt kért, hogy meglátogathassa az ispotályt, ahol még körbe akart kérdezősködni arról az állítólag teljesítményfokozó drogról, amit a katonáknak adnak nagy mennyiségben, és amit még valamikor a kampány elején találtunk a guberálóknál a szeméttelepen. De az ispotályban erőt vett rajta a félénkség és az embergyűlölet, egy kicsit feltúrta a helyet, de nem tudta rávenni magát arra, hogy az orvoskollégákkal szót váltson. Azt viszont látta, hogy több holttest hever ott olyan állapotban, mintha teljesen kiszikkadtak volna.

Ezután a Dervisvár felé vettük az irányt, ahol találkoztunk Rihat apáttal, akivel Magnus beszélgetett el, bár újdonságot tőle se hallottunk, de kiderült, hogy tényleg vannak sötét eldák a környéken. Sőt az apátságnak van egy hallgatólagos megállapodása velük, néha elhagynak ezt-azt (élelmet, gyógynövényeket, drogot, esetleg kiállhatatlan szerzeteseket) és ezért az eldák nem háborgatják őket. Eközben Jaine a könyvtárat böngészte végig, itt akadt Bélet-il legendájára (ld. melléklet). Ezután jobb ötletünk nem lévén azt terveztük, hogy itt hagyjuk ezt az északi pusztaságot, és inkább újra a bolygó legnagyobb városában rontjuk tovább a levegőt.

 Sok-sok évén át bölcsen uralkodott Tiamat szatrapa a Víz-ölelte-városból, míg a hideg északi szél magával nem vitte lelkét. Gyermekei, Innin és Iskur közt harc tört ki a kalifátus uralmáért. Innint segítette Éabzu, a varázsló ki meghívta Bélet-ilt, ki legyőzte Innint és megette a lelkét. Zanos vizitor, az égi atya követe csapdába csalta Iskurt majd vérével börtönözte be a hajnal fényében, a magasság ellenében Bélet-ilt és ítélte örök kárhozatra. Éabzu megátkozta a kalifátust, a Víz-ölelte-város elnéptelenedett. Zanos nagyúr az ég erejét hívta Éabzu ellen és két hatalmas égi hajó temette maga alá a gonosz mágust. A vizitor ezután visszatért az égi atya honába, de fegyelmezte a népet: sose bolygassák Bélet-il börtönét. A nép megfogadta és tisztítópecsétekkel, áldozati ajándékokkal emlékeznek rá azóta is.

Alapvetően végeztek Északkal, több-kevesebb sikerrel. A teljes kép nem állt nekik össze, egy-két kulcsfontosságú részlet hiányzik, nem tettek fel pár kérdést (akár önmaguknak). Mivel elkezdtünk beszélgetni, hogy milyen más rpg-vel játszhatnánk, ezért ezt egy jelnek vettem. A következőkben kicsit felpörgetem a kalandot, hogy így vagy úgy de tudjanak haladni vele, és lassan elérjenek a végére.

 

 

2018. április 26. – Irány Dél

ezust_felhold_rh0-m1ss4Ahogy ígértük a mesélőnek, elkezdtünk töprengeni először azon, hogy vajon mit is felejtettünk el megcsinálni itt északon. Természetesen bármi is volt az, most is elfelejtettük, hiszen most sem jutott eszünkbe semmi, amivel előrébb lennénk. Így nyugodt szívvel vettük utunkat Mascara felé, eközben pedig azon is elgondolkodtunk, hogy merre kellene tovább indulnunk.

A döntést megkönnyítette, hogy már üzenetek vártak bennünket. Rh0-m1ss4 az üldözött tech-papnő üzente, hogy a Helion kohóból megszerzett (értsd ellopott) adatok elemzése során fontos felfedezést tett, muszáj beszélnünk. Valamint Rathiel is üzent nekünk, hogy neki is vannak hírei.

Rathielről kiderült, hogy a híre az, hogy nagyobb összeggel tartozik egy kellemetlen alaknak, aki csúnyán összeverette ezért. Segítettünk neki kifizetni az adósságát, és ráállítottuk Baldót, a saját utcagyerekünket, hogy figyelje, hátha esetleg valaki megpróbálná megölni, hiszen mostmár kb. mindenki tudhatja, hogy az Inkvizíciónak szállít információkat, és mi pénzeljük.

Ezután Magnus ragaszkodott hozzá, hogy újra találkozzunk Kashim Atyával, hátha tud belőle kihúzni még egy kis információt. Csak az derült ki, hogy míg a hadiflotta, amely Lord Edmond vezetésével érkezett, teljesen normálisan viselkedik (értsd rekvirálja az élelmet és a hadianyagot, valamint feltölti emberkészleteit), addig a Csillaglovas, amelynek a kapitánya állítólag a Lord Slyknife nevet viseli, nem engedte a matrózait eltávozásra, nem küldött kereskedelmi ajánlatokat szerte szét a bolygón, és ha vételezett is készleteket, csak normál mennyiségben. Mellesleg az is kiderült, hogy Kashim atya szemmel láthatólag roskadozik a felelősség súlya alatt, és ki sem látszik a munkából. Ezért azok a szerintünk fontos dolgok, mint a hogy a messzi északon mit találtunk, ami esetleg az ő figyelmére is számot tarthatna – pl. hogy a helyi papság visszasírja a régi bíborost, és a Dervisvár szerzetesei drogot termesztenek – szinte meg se hatotta, kisstílű dolgoknak tartotta, ahhoz képest, hogy egy egész bolygó lelki üdvéért kell felelnie.

Találkoztunk Rh0-M1ss4-val is, aki szemmel láthatólag szintén az idegösszeomlás szélén állt, és aki ránk zúdított egy hatalmas adathalmazt, valamint a végkövetkeztetését is. Ő úgy gondolja, hogy Archmagos Basiah a Déli partra jár titokban a Kohó szent teleportáriumával, ahol a feketepiacon vásárol rabszolgákat, majd ad el sötét eldáknak akiktől cserébe gonosz xeno biotechnológiát kap, amivel más szerencsétleneken kísérletezik. A kísérleteit pedig egy Kharga oázis nevű helyen folytatja. Az adathalmaz későbbi elemzése, amelyet Jaine hajtott végre azt mutatta, hogy akár igaz is lehet, amit a techpapnő kiderített. Valamint a nevek egybevágtak azzal a kevés információval, ami már a birtokunkban volt. Kis logikai bakugrás: Rh0-m1ss4 szerint kétfeléképp juthatnak el ide. Az egyik, hogy beszivárognak a kohóba, legyőzik az archmagos belső termeinek őrzőit és teleporttal mennek tovább. A másik terv, hogy nagyjából tudják hol van, és megpróbálják megtalálni és onnan bejutni. A csapat inkább ezt a második ötletet preferálta.

ezust_felhold_terkep

klikk a képre a nagyobb felbontású képhez

Szolgált némi információval erről a környékről, így jutottunk ehhez a térképhez. Valamint a következőket tudta megosztani a térképen szereplő helyekről:

  • Büblosz: a környék legnagyobb települése, kikötőváros, ez is egy lezuhant űrhajó roncsa köré épült, ez az egyik legnagyobb hajóroncs a bolygón
  • Aradosz: a bolygó nemességének üdülő és pihenő városa
  • Akkra: egy az Adeptus Mechanicus által üzemeltetett hajó – értsd tengeri hajó, nem űrhajó – javító üzem, valaha itt is feküdt egy űrhajó roncs, de mára azt már szinte teljesen széthordták
  • Türosz: halászváros, egy a nagyobbak közül
  • Prokoláb fok: az El Jaffer ház által üzemeltetett munkatábor
  • Nauszika erőd: a bolygó meglehetősen kicsi tengeri véderejének egyik támaszpontja

Két helyről nem tudott a tech-papnő információval szolgálni, ezeknek később kérdeztünk utána:

  • Elsüllyedt város: valamikor régen egy emberi település volt, de mára már csak néhány torony látszik ki a víz felszíne alól, a legutóbbi hírek alapján egy kalózbanda tanyája volt, amelyet a helyi tengerész gárda egység, a ‘Medúzák’ katonái felszámoltak, ebben segítségükre volt az Adeptus Mechanicus is. Ebben a hadműveletben a gárda tengeralattjárókat is zsákmányolt. Jelenleg az a terv, hogy itt egy előretolt bálnavadász telepet fognak létesíteni, a munkálatok már meg is kezdődtek.
  • Égkarcoló: az Adeptus Mechanicus által üzemeltetett időjárásfigyelő állomás.

Nem akarom magunkat fényezni, de ekkor jött az isteni szikra, hogy bár sok hely köthető ebben a térségben az Adeptus Mechanicushoz, de az illegális genetikai kísérleteit mégse folytathatja az archmagos mindenki szeme láttára, ha a Kharga oázis egy konkrét szárazföldi hely lenne – egy falu, város, vagy akár tényleg csak egy oázis – akkor valaki már csak hallott volna róla. Az is eszünkbe jutott, hogy a bolygón szinte minden valamire való hely űrhajóroncsok köré épült. Miért ne zuhanhatott volna egy hajó a vízbe is. Elvileg a bolygó felszínének 70%-a szárazföld, így 30% esély még mindig van rá. Ennél jobb búvóhelyet pedig nem is találhatott volna az Archmagos, ha épségben ér földet, illetve vizet, egy hajó, akkor annak aligha árt a víznyomás, a tengervíz meg mire kimarja a hermetikusan záródó adamantium burkolatot, addigra több ezer év is eltelhet. Ha ugyanez a hajó a szárazföldre zuhant volna, akkor arról már biztos tudnának a roncsgyűjtögetők, és egészen biztosan elkezdték volna már kitermelni. Egy tenger alatti hajóroncs beüzemeléséhez szinte alig kell valami, ha a hajtómű még működik, akkor van minden, áram és levegő is. Azért, hogy megerősítsük a gyanúnkat, lekértük a bolygóra hullott hajók listáját is, és feltűnt, hogy egy bejegyzést nagyon profi módon töröltek a listából. Ez egy nagyon ügyes következtetés volt.

Ekkor mondta el a mesélő, hogy volt egy másik, régebbi üzenet is, ami szintén ránk várt: Szvetlana Karlamova is üzent, miszerint ő is úgy tudja, hogy a Csillaglovas kapitánya Lord Slyknife, de szerinte ez a személy azonos lehet Jalthas Methiere-el, és ennek próbál utánajárni. Mivel kiderült, hogy mostanra ő is bujkálni kényszerül, hiszen néhány fickó megpróbálta meggyőzni, hogy ne üsse az orrát olyan dolgokba, amelyek nem tartoznak rá, így Szvetlana gyanúját megalapozottnak tekintettük. DReamwalker kitalálta, hogy a jóslaton látott arc az Jalthas arca. Döntse el mindenki, hogy mennyire hasonlít vagy nem.

ezust_felhold_mindenki

Ezután Magnus Sarvus udvarmesterrel akart találkozni, akivel közölte, hogy a Bagolyudvar igenis létezik, Magnus szava és a bíborostól zsákmányolt bagoly-álarc átadása, valamint az, hogy az udvarmester eredetileg is azon kevesek közé tartozott, akik hajlamosak voltak hinni a Bagolyudvarban, még inkább megerősítette ebben a hitében, és nagyon segítőkésznek mutatkozott. Ezért a vallató úgy gondolta, hogy megosztja vele a tényt, hogy valószínűleg egy veszélyes eretnek elfogására indulunk, aki a bolygó hatalmi hierarchiájában magas pozíciót tölt be – azt nem részletezte, hogy ez a valaki éppen az archmagos. Valamint arra kérte, hogy beszéljen Lord Edmonddal a mi nevünkben, miszerint úgy gondoljuk, hogy a Csillaglovas kapitánya akár a híres kalóz, Jalthas Methiere is lehet és ez megfelelő óvintézkedések bevezetését tenné szükségessé.

ezust_felhold_felroth_geltErre Lord Edmund egy kedves üzenetet küldött vissza – annyira kedves volt amennyire egy nemesi származású katonaember üzenetei kedvesek szoktak lenni. De az akolitáink úgy értelmezték, hogy ez egy meghívás, és valóban a saját szemünkkel kell látnunk, hogy milyen is a Csillaglovas és ki a kapitánya.

Amikor a hajó közelébe értünk kiderült, hogy a hajó is álcázza magát, és nem is Csillaglovasnak hívják, hanem az Executor nevet viseli. A távolabbi békés kereskedőhajó profilja pedig egy Star Galleon/Csillaggálya profilját vette fel, ami egy cirkáló kategóriás teherhajó. Amikor megtörténtek a formaságok, és köszöntöttek minket hadi pompával – ez igazán jót tett az akoliták egójának – kiderült, hogy a Lord SlyKnife név is csak egy álca csupán. Ugyanis a hajó Felroth Stasius Gelt Inkvizítor parancsnoksága alá tartozik. Meg kell jegyeznem, hogy ez az inkvizítor a mesélő egyik kedvenc visszatérő negatív mellékszereplője, eddig már sok party és rengeteg karakter átkozta el ezt a nevet. A karakterrel még játékosként találkoztam a Sas Jele alatt találkozón és annyira emlékezetes volt, hogy egy visszatérő főgenyó lett belőle. Kampányokon keresztül keserítette meg a csapat életét. De minket most udvariasan fogadott. Megbeszéltük, hogy ő mindent tud a mi munkánkról – ez nem volt meglepő – de sikerült meglepnünk azzal, hogy mi is tudunk az ő ügynökeiről, Fokosról és Tariiról. Játékon kívül elmondtam, hogy Lady Alexia volt az itteni sejt vezetője. Vele futólag beszéltek az Installation42-ben. Azután azt is megbeszéltük, hogy szerencsére eddig a mi küldetésünk nem keresztezte az ő céljait, és ez fordítva is igaz, hát maradjon ez így továbbra is. Ezt természetesen jó szívvel megígértük. Miután udvariasan ócsárolta az erőfeszítéseinket, egy fél mondat erejéig az is szóba került, hogy ha elégedetlenek vagyunk Augustus Inkvizítor irányításával és vezetői módszereivel, akkor nyugodtan keressük fel. De amikor az illedelmes formaságokat letudtuk akkor megkértük, hogy a hajója szenzorait használva pásztázza nekünk végig a Déli partnak nevezett bolygórészletet, mert tovább gondoltuk az ötletünket, ha valóban van egy hajó a tenger alatt, természetesen ennek kell, hogy legyen valamilyen kisugárzása is. Így arra is megkértük az Inkvizítort, hogy legyen szíves keressen a hajó szenzoraival víz alatti energiajeleket is. Csodák-csodájára le is szűkítette a keresést kb. egy százötven kilométer sugarú körre. Kicsit nagyobb, de lényegtelen. Kimondottan jó ötlet volt, nagyon sok időt és utánajárást spóroltak meg ezzel a kéréssel.

Amikor távoztunk a Csillaglovas/Executor-ról Jaine felvetette, hogy akár kereshetnénk nyomkövetőket is a hajón. Kettőt is találtunk a külső burkolaton, egy ‘frisset’, és egy meglehetősen viselteset. Magnus úgy döntött, hogy most ezen felbuzdulva taktikát változtat, és megsemmisíti az adókat, hogy minket ne kövessen senki (személy szerint úgy gondolom, hogy ez már veszett fejsze nyele, hiszen a hírünk ígyis-úgyis előttünk jár). Jaine-nek sikerült meggyőznie a vallatót, hogy ha megsemmisíti a jeladókat, az még inkább feltűnő, inkább vezessük akkor félre a figyelőket, küldjük el a Helion Kohóba, mintha arra vennénk az irányt.

ezust_felhold_nauszika_erod

ezust_felhold_szurke_akela

Csak ezután indultunk a déli part felé. Itt két fontos feladatunk volt, egyrészt meghatározni a hajóroncs pontos helyét – ez is meglehetősen sok időt vett igénybe -, másrészt szerezni valami olyan eszközt, amivel lemerülhetünk a roncshoz. Erre azt eszeltük ki, hogy hát a Nauszika erődben állomásozó tengerész gárda most zsákmányolt pont tengeralattjárókat, kérjünk kölcsön egyet.

Meg is látogattuk az erődöt, ahol találkoztunk Szürke Akelával, a helyi parancsnokkal. Vele Magnus egyezkedett, és abban állapodtak meg, hogy kapunk egy jelenleg működésképtelen tengeralattjárót, amit viszont Akkrában könnyen helyre tudnak pofozni a tech-papok, ha meg tudjuk fizetni a vontatást, meg a munkadíjukat. Ez bár időigényes dolognak tűnt, a mesélő pedig szorgalmasan húzta a strigulákat minden egyes mondatnál, amikor azt mondta, hogy most megint eltelt egy nap, de úgy tűnt, hogy ez még mindig a gyorsabb megoldás. Így hát Akkrába mentünk és vártuk, hogy megérkezzen a vontatóhajó az új járművünkkel, és közben már előre költöttük a nemlétező pénzünket. Közben egy kutatóhajóval megtalálták a víz alatt a hajóroncsot, de ez csak kockadobálás volt.

Következő alkalommal a víz alatt ostromlunk meg egy űrhajót, hogy elfogjunk egy genetikai kísérleteket végző tech-papot … lehet, hogy ez csak nekem tűnik irónikusnak?

 

Ahogy korábban írtam, bedobtam pár új szálat, hogy felpörgessem a kalandot. Egyrészt Felroth Geltet nem akartam kihagyni, elég sok helyről finoman adagoltam, hogy itt van álnéven. Kellett a piciny lelkemnek a találkozás a nagy nemezissel, meg hogy belengessem előttük a belengetnivalót…

A másik szál egyértelműen a kohó-Kharga oázis volt. Itt ügyesen pörgött a parti úgyhogy jeleztem, következő alkalommal harcra számítsanak, és jelentős előrelépésre a nyomozásban.

 


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához