LFG.HU

dekszter
hírekCimkek

L5R 5EA Fantasy Flight Games a tavaly októberben kiadott béta és a tavasszal bejelentett Beginner Game után bemutatta az ősszel érkező 5. kiadású Legend of the Five Rings szerepjátékot is.
A 336 oldalas, gyönyörű képekkel teletűzdelt, teljesen színes alapkönyvben mindent megtalálnak a játékosok és a mesélők, ami a játékhoz szükséges, de a kiadó nem küldi a a könyvet egyedül a csatatérre. Az első kiadás óta kihagyhatatlan „20 kérdés játéka” most a karakteralkotás mechanikai részéből is kiveszi a részét. Korábbi kiadásokban csupán egy nagyszerű kérdezz-felelek volt, ami segített a játékosnak jobban megformálni a karakterét (például mit szeret a karakter, mi a véleménye a Bushido tanairól vagy hogyan fog a karakter meghalni), az 5. kiadásban számszerű értékeket például képzettségeket, iskolát, technikákat, előnyöket, hátrányokat is meghatároz majd.

Mivel a játék szakított a hagyományos, számozott kockákkal, így az alapkönyv megjelenésekor érkezik az új kiadáshoz készült kockakészlet, amikben szimbólumokkal ellátott 6 és 12 oldalú dobókockákkal találkozhat a bátor szamuráj.

Manapság nem nagyon jelenik meg játék a mesélőknek szánt extrák nélkül és ebből a sorból az új Legend of the Five Rings sem lesz kivétel. A Game Master’s Kit a szinte már kötelezőnek számító dolgokat fogja tartalmazni. A meseszép rokugani tájképpel díszített paraván segítségével a mesélő előtt mindig ott lesznek a játék során legfontosabb táblázatok.
A Game Master’s Kit másik fontos eleme egy teljes kaland lesz, ami a Dark Tides címre hallgat. A Taimana Choryu sötét és titokzatos városában játszódó történet a karakterek minden fajta képességét próbára fogja tenni, legyen szó nyomozásról, a katana használatáról, vagy szociális képességeikről.
A Legend of the Five Rings 5. kiadású alapkönyve 49.95, a Game Master’s Kit 19.95, a Dice Pack pedig 12.95 dolláros áron érkezik 2018. harmadik negyedévében.

l5r_5e_2

l5r_5e_2


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához