LFG.HU

strato
hírekCimkek

Szerepjáték

- Különféle kalandok, térképek és egyéb szerepjátékos könyvek vannak a legújabb Humble Book Bundle-ben 5E rendszerhez.

- A Chaosium bejelentette, hogy az OGL csillagzata alatt publikálni fogja a HeroQuest szerepjáték motorját. A termékvonal új nevet fog kapni, hogy a Glorantha világán alapuló HeroQuesttől (illetve az azonos nevű társasjátéktól) meg lehessen különböztetni. Az univerzálisnak szánt rendszerhez hamarosan lesz SRD, és szépen sorban jönni fognak hozzá különféle setting jellegű kiadványok. Már most várható szuperhősös, pulp és sci-fi témájú. (A RuneQuest szerepjátékot ez a változás nem érinti.)

- A Bundle of Holdingnál jelenleg éppen 5 különféle szerepjáték csomag érhető el: Delta Green, Apocalypse Engine, Dungeon World és két GUMSHOE.

- Jó messze van a beküldési határidő, ezért nem árt néha emlékeztetni rá a nagyérdeműt, hogy éppen folyamatban van egy Kard és Mágia modulíró verseny, melyen még bőven el lehet indulni.

Videojáték

A múlt héten zajlott a 2018-as E3. A nagy kiadók ismét bemutatták, mit várhatunk tőlük a következő években. Erről minden évben megemlékezem valamilyen formában. Idén úgy, hogy minden konferenciáról egy-egy játék előzetesét ágyazom csak be, de emellett belinkelem a teljes előadásokat is.

- Az Electronic Arts előadása itt tekinthető meg. Tőlük a bájos Unravel Two előzetesét hoztam:

- A Microsoft show-jából kiderült, hogy megvettek jó néhány játékfejlesztő stódiót (köztük a Ninja Theoryt). Náluk a Cyberpunk 2077 előzetese szólt nagyot, de mivel az már járt a címlapon, helyette jöjjön most a Forza Horizon 4:

- A Ubisoft idén is teletömte az előadását kínos pillanatokkal. Sok bejelentésük volt, melyek közül bennem leginkább a Beyond Good & Evil 2 mozgatott meg érzéseket:

- A Bethesda idén FPS-ekben utazozott. Ezek közül legyen mondjuk a Doom Eternal előzetese:

- A Devolver Digital idén is rendhagyó gerilla-előadással készült. A hölgynek szerintem lassan járna egy Oscar. Tőlük a My Friend Pedro című játékot emelném ki:

- A Square Enix idei show-ja elég vérszegény volt. Nálam a Rico Rodriguez főszereplésével futó széria nagy favorit, így a Just Cause 4 előzetesét emelem ki tőlük:

- A Sony zenékkel tarkított előadása itt nézhető meg. A japán kiadótól a Marvel’s Spider-Man előzetesét választottam:

- A fentiek mellett volt még PC Gaming Show, illetve egy majdnem teljesen az új Smash Bros.-ról szóló Nintendo Direct is. Ezeket én nem néztem meg, így ezekből nem emelnék ki semmit.

- A Paradox Interactive bejelentette, hogy megveszi a Harebrained Schemes  nevű videojáték fejlesztő-kiadó céget, melynek többek között a Shadowrun Returnst és folytatásait köszönhetjük. Ez azt jelenti, hogy a svéd kiadóhoz kerül a Shadowrun és a BattleTech videojátékok kiadására vonatkozó licenc (melynek tulajdonosa egyébként a Microsoft). Sok érdekes dolog jöhet ki ebből, sőt, egyes nyelvek az eljövendő Vampire-videojátékkal is összefüggésbe hozták a nyúlagyúakat.

- ”Az épelméjűség egy átok. Az őrület nyújtja csak az igazi szabadságot.” Elég jó anyag az új Call of Cthulhu videojáték előzetese:

- Holnapig még elérhető a Humble Daedalic Bundle a Humble-nél.

Készülőben van egy Telltale-féle Stranger Things játék! Ugyanakkor a Netflixen is meg fognak jelenni a Telltale sztori játékai (vagy interaktív filmjei, ahogy tetszik). Az első a sorban a Minecraft: Story Mode lesz. Rejtély, hogy miért éppen ez, de kezdetnek megteszi.

Stranger Things

Film és sorozat

- Bár a madarak korábban az Amazonról csiripeltek, Lucifer végül a Netflixen folytatja a negyedik évadával.

- Pénteken startol a Luke Cage sorozat második évada.

- Az Entertainment Weekly mindent összegyűjtött, amit eddig az Aquaman filmről tudunk.

- Tim Burtonnek nem ez az első közös ügye a Disney-vel, de a Dumbo megfilmesítése kétségkívül érdekes lépés tőle.

- Az új Halloween film az első részt folytatja, de úgy, hogy a többi folytatást figyelmen kívül hagyja. Előzetes itt.

- A Transformers filmek világa egyértelműen megérett a rebootra. A Bumblebee az első az új érából:

- Jön a nyár, záporoznak az animációs filmek előzetesei is: The LEGO Movie 2, Spider-Man: Into the Spider-Verse és Wreck-It Ralph 2:


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához