LFG.HU

JustKoz
ismertetőCimkek

A Rainbow Skies, a SideQuest Studios legújabb játéka, a 2012-es Rainbow Moon megjelenését követi.
A főhős Daimon útja az Arca-ban kezdődik; a körülbelül 16 órás kalandozás során rengeteg szörnnyel találkozhatunk, a csaták közben szerzett tapasztalatot pedig a klasszikus RPG stílusú szintlépésekre fordíthatjuk. A harc maga nagyon mechanikus, mondhatni “taktikai” stílusú. A Rainbow Moon-ból ismerős módon Daimont minden összecsapás elején egy rácsos csatamezőre helyezzük, ahol az ellenséges lények felé való elmozdulás azonnal támadást indít.

A játékban sajnos nagyon kevés különbség van a harcok között, kivéve talán az újonnan megtanult támadások esetében. A legnagyobb pozitívum itt az, hogy a karaktered fejlődésével együtt a képességek és felszerelések fejlesztése valódi hatással van a játékra (kb. 200 skill tanulható meg), emiatt ha leragadnál egy adott csatánál, javasolt, hogy újra nézd át a felszerelésed, és próbálkozz valami más kombinációval.

rainbowskies_battlesystem_01

A Rainbow Skies különös bájjal bír (különösen a karakterek kidolgozottsága és kinézete terén) – látszik, hogy a SideQuest Studios nagy tiszteletben tartotta a klasszikus szerepjátékokat. Ennek ellenére az animációk, a hangok és az általános játékmechanika sok kívánnivalót hagynak maguk után, miközben Lunah-ban kalandozunk: a karakter mozgása túl esetlen, a harc pedig nagyon gyorsan repetitívvé válik.

A PS4-es változat megvétele után a játék automatikusan elérhető PS3 és PS Vita platformokon is, és a keresztbe-mentés biztosítja, hogy az egyik konzolról a másikra váltva is ugyanott folytathassuk a játékot.

Értékelés: 3/10

 


A szerző más irásai
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához