LFG.HU

taverna
strato
hírekCimkek

A Monte Cook Games legújabb Kickstarter-gyűjtése egy olyan univerzális szerepjátékos kiadványt kínál, melynek egy kicsit félrevezető lehet a címe. A Your Best Game Ever ugyanis nem a szerepjáték rendszerek szent grálját kínálja, hanem teljesen általános tanácsokat fogalmaz meg ahhoz, hogy a legjobbat hozhassuk ki a szerepjátékból, függetlenül attól, hogy milyen rendszerrel játszunk.

Your Best Game Ever

A spektrum meglehetősen tág. Az olyan elvárható tanácsok mellett, mint például, hogy hogyan készítsünk jobb karaktereket, hogyan vezessünk kampányt, vagy hogyan írjunk jó kalandokat, azt is megtudhatjuk, hogy hogyan keressünk társakat a szerepjátékhoz, vagy miként játsszunk online. Ha ez nem lenne elég, még sütemény recepteket is találunk a könyvben, külön tippekkel arra, hogy hogyan igazítsuk őket az éppen futó kampányunk világához.

A befolyt pénzt elsősorban a Cypher System bővítésére fordítják (melyről Petrus írt egy alapos ismertetőt, ha még nem ismernéd). A már rég elért (50.000 dolláros) alapcélon túl a bónusz célok tárgya egy-egy kampánykörnyezetet részletesen bemutató kiadvány. Az első a The Stars are Fire névre hallgat, és a sci-fi zsánerben merül el. 160 oldalas, úgyhogy mondhatjuk, hogy nyakig. Az ígéret szerint a könyv a téma minden fontos részletét lefedi a high-tech cuccoktól kezdve az űrhajókon át az idegen fajokig (és lehet, hogy mire ez a cikk megjelenik, már erre is összejött a pénz).

Aki csak a Your Best Game Ever tanácsgyűjteményre pályázik, és megelégszik a PDF változattal, annak $20 a beugró. Aki a Cypher System szabálykönyv digitális példányát is mellé csapná, annak 40, és aki a stretch goal PDF-ekre is pályázik, annak 100 dollár mélyen kell a zsebébe nyúlnia. Természetesen lehet nyomtatott példányokat is rendelni különböző konfigurációkban, de ezek feltérképezését már rátok bíznám.

Aki lusta átkattintani, az megnézheti a kampányvideót itt is:


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához