LFG.HU

strato
hírekCimkek

Szerepjáték

KickstarterenThe Expanse Roleplaying Game, mely James S.A. Corey díjnyertes regénysorozatának világát ülteti át szerepjátékba. A kiadó a Green Ronin, a rendszer pedig az Adventure Game Engine (AGE). A gyűjtés alapcélja 1 óra alatt meglett. A pdf változatra $20 a beugró, de nem kell zsákbamacskát venni, mert az ingyenes Quickstart máris letölthető innen.

The Expanse RPG

Eberron és Ravnica világával erősíti settingjeinek sorát a D&D 5E. Az előbbi a negyedik kiadásból bőven ismerős lehet, míg az utóbbi a Magic: The Gathering világának egyik bolygó méretű metropolisza. A Ravnica kemény borítós megjelenést kap novemberben, az Eberron-kiadvány pedig egyelőre pdf-ként érhető el a Dungeon Masters Guildben. Csak a hibajavítások után fogják bekapcsolni hozzá a  a POD (print on demand) lehetőségét.

- Mától kezdve minden hétfőn élőben lehet majd követni a Taverna című műsort Twitch-en, melyben négy honfitársunk közvetíti szerepjátékos kalandjait. Első körben egy D&D 5E kampányt követhetünk, később várható más is, ha beindul a dolog. Az alábbi videó az első adás előtti előzményeket foglalja össze.

- A Bundle of Holdingnál a legújabb csomagban Mutant: Year Zero kiadványok vannak, emellett van két Ars Magica 5 pakk valamint egy Ponyfinder csomag is (ami egy Pathfinder alapú pónis szerepjáték, ha nem tudnátok). Aki az Ars Magica csomagokra pályázik, az húzzon bele, mert már nincs sok idő hátra.

Videojáték

- Szeptember 25-én fog megjelenni a Pathfinder: Kingmaker című videojáték. Aki nem tart a csalódástól, az Steamen és GOG-on is előrendelheti különféle változatokban.

- A Cyanide Studio október 30-ára tűzte ki a Call of Cthulhu című videojátékának megjelenését. Kezdhetjük vágni a centit.

- Újabb előzetes látott napvilágot a szeptember 7-én érkező Marvel’s Spider-Man videojátékból (csak PlayStation 4-re).

- A Kingdom Rush széria legújabb, Vengenace című részében Vez’nan, a sötét nagyúr visszatér, hogy seregével ismét rettegést hozzon a királyság lakóinak szívébe. A különbség az, hogy ezúttal mi a sötét sereget fogjuk irányítani. Eljött hát a bosszú ideje!

- A Hello Neighbor Nintendo Switch mellett teljesen váratlanul megjelent iOS-re és Androidra is. Az utóbbi két platformon egészen barátságos az árazás ($15), ráadásul a játék első felvonását teljesen ingyen is kipróbálhatjuk.

- Mióta az IGN átvette az irányítást, nem sok videojátékos csomagot látni a Humble Bundle-nél. Most épp van egy, aki siet, az még beszerezheti. A csomag gerincét a Sniper Ghost Warrior trilógia képezi, de mellette azért találni még például egy Lords of the Fallen GOTY Edition is.

Film és sorozat

- Ha valaki szereti a Star Treket, és nem veti meg az altesti poénokat sem, az örülni fog, hogy az Orville december 30-án folytatódik a második évaddal.

- Ha valaki szereti a Star Trek új irányát, és nem kíváncsi az altesti poénokra, az örülni fog, hogy a jövő év elején a Discovery is folytatódik a második évaddal.

Visszatérnek a klónok! 5 évad és egy szűk évadnyi bónusz rész után sem volt igazi lezárása az eredeti The Clone Wars sorozat történetének, így bőven van helye még egy évadnak. 5 év szünet után újabb 12 rész vár ránk legkorábban jövőre.

- Folytatódik az Altered Carbon című sci-fi sorozat is. Takeshi Kovacs szerepét ezúttal Anthony Mackie fogja játszani.

- A Disney második ajánlata után a Comcast visszalépett a Fox megvásárlásától, így Mickey Egér birodalma egy rókányival nagyobb lett. Most már tényleg gazdát cseréltek a következő filmek és sorozatok jogai: Alien, Avatar, Buffy the Vampire Slayer, Firefly, How I Met Your Mother, Ice Age, Futurama, The Simpsons, az új Planet of the Apes filmek és The X-Files. Emellett ismét a Marvel Studios kezébe kerül az X-Men, a Fantastic Four és, ha minden igaz, a Deadpool is.

- Augusztus 17-én indul Matt Groening (The Simpsons, Futurama) legújabb animációs sorozata, a Disenchantment.

- Az idei San Diego Comic-Conról néhány DC vonatkozású előzetes: AquamanSHAZAM! és TITANS.

- Az Elveszett próféciák (Good Omens) is hírt adott magáról egy videóval a film készüléséről:

- A Simon Stålenhag által festett futurisztikus tájképek alapján már készült egy szerepjáték Tales From the Loop címmel. A képek megihlették a filmeseket is, így most azonos címen készülne egy tévésorozat is az Amazon és a Fox (azaz Disney) berkeiben, Nathaniel Halpern, a Legion írójának segítségével. Reméljük, hogy túljut a pilot epizódon!

- A mangából lett filmek sorát erősíti a Battle Angel Alita. Alább a magyar nyelvű előzetes látható, az angolért ide kattintsatok.

- Röpke pár év csúszással, de úgy tűnik, hogy jövőre már tényleg jön az Iron Sky: The Coming Race. Új előzetes:

Egyéb

- Ha valaki szeretne találkozni Ian Livingstone-nal, a Kaland, játék, kockázat lapozgatós könyvsorozat írójával, az fontolja meg az idei PixelCon meglátogatását november első hétvégéjén.

PixelCon 2018


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához