LFG.HU

strato
hírekCimkek

QuakeCon logoAz elmúlt négy napban zajlott az idei QuakeCon, mely a nevével ellentétben már rég nem csak a Quake-ről szól, főleg, amióta a Bethesda Softworksöt is birtokló ZeniMax Media 2009-ben megvette az id Software-t. A Quake és Doom világbajnokságok döntőinek otthont adó éves rendezvény a színtere az id, illetve újabban a Bethesda bejelentéseinek és bemutatóinak is.

Ebben a cikkben összegyűjtöttem a néznivalókat az idei QuakeConról azok számára, akik nem követték élőben a konferenciát. Nem fogom bő lére ereszteni, de ha valaki inkább megnézné a teljes előadást elejétől a végéig, az ide kattintva megteheti.

 

The Elder Scrolls Online: Wolfhunter
Az online játék legújabb kiegészítőjének a témája a vérfarkasok. A DLC két új dungeont, illetve a likantrópiával kapcsolatos frissítéseket tartalmaz. Windows és Mac platformon mától már bele is lehet kezdeni a farkasvadászatba, a konzolosoknak augusztus 28-áig várniuk kell.
Itt lehet a részletekről olvasni, alább pedig megnézhetitek a kapcsolódó előzetest:

RAGE 2
Az idei E3 óta talán ez a játék a legérdekesebb számomra a Bethesda aktuális portfóliójából. Nagy rajongója vagyok az Just Cause szériának, melyet az az Avalanche Studios jegyez, amellyel az id együtt dolgozik a RAGE folytatásán. Az id adja az FPS-ekben szerzett hatalmas tudását, az Avalanche pedig a nyílt világokkal kapcsolatos ismereteit, és az ilyen játékokat pompásan kiszolgáló Apex játékmotort. Ehhez adjunk hozzá egy globális katasztrófa utáni, kifacsart világot, egy csomóféle mutánst, pörgős gépjárműves harcokat, meg egy csipetnyi Borderlands-feelinget.
Az alábbi videó a történet egyik küldetésén keresztül mutatja be, mi minden vár majd ránk a RAGE 2-ben:

Quake Champions
Az online multiplayerre kihegyezett Quake Champions mostantól az idők végezetéig ingyen játszható. Bár a játék kölcsönvett pár ötletet az Overwatch-ból is, azzal ellentétben itt nem kapunk meg minden hőst. Vagy meg kell őket vásárolnunk a most akciós Champions Pack formájában, vagy kitartó játékkal szépen lassan megválthatjuk őket a játékbeli valutával. Hogy legyen lehetőségünk mindenkit kipróbálni vásárlás előtt, a játékban minden héten ingyen játszhatunk egy-egy hőssel. A Quake Champions még csak Early Access formájában érhető el a Steamen illetve a Bethesda Launcheren keresztül, de már 11 pályán 14 hőssel 7-féle játékmódban apríthatjuk egymást, most már akár teljesen ingyen.
A bejelentés részleteit itt tudjátok elolvasni, a hozzátartozó videót pedig itt nézhetitek meg:

Doom Eternal
Bevallom őszintén, hogy nekem még nem volt szerencsém a 2016-os Doom inkarnációhoz, dacára annak, hogy rossz szót sehol nem olvastam róla. Az idei E3 óta biztosan tudjuk, hogy készül a folytatás Doom Eternal címmel, ami még jobb, még szebb, még nagyobb lesz. Az alábbi, majd félórás prezentáció alapján nem kamuztak az id szakemberei. A vadonatúj id Tech 7 motor gondoskodik arról, hogy a grafika miatt ne érhesse szó a ház elejét, a főhős felszerelték néhány új kütyüvel, és a mozgásán is turbóztak egy kicsit, így még pörgősebb az akció, valamint visszahoztak néhány klasszikus szörnyet is a Doom 2-ből, hogy még nagyobb legyen a változatosság. Ha mást nem is néztek meg a videóból, a 18:10-től kezdődő részt mindenképp a figyelmetekbe ajánlom, mert BADASS, csupa nagy betűvel!

Fallout 76
A Fallout-széria legújabb darabját a júniusi E3-on leplezték le, de túl sokat nem árulat el róla. Hetekkel később tudhattuk csak meg, hogy egy túlélő hangulattal megáldott online játékról van szó. Mivel a koncepció még így sem lett túl pontos, a rajongók körében rengeteg kérdés fogalmazódott meg azóta. A QuakeCon szombati napjára szerveztek egy Q&A beszélgetést, melyen a játék nagykutyái válaszoltak a leggyakrabban feltett, legégetőbb kérdésekre. Ezeket én nem részletezném, szóval aki kíváncsi a válaszokra, az ide kattintva képbe kerülhet. Én inkább egy másik videót ágyazok be ide a cikk végére, mert szerintem a vault boyok ökörködése mindig szórakoztatóbb, mint négy férfi közel egyórás feszengése egy ülőgarnitúrán.


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához