LFG.HU

taverna
Michiel
ismertetőCimkek

A Smoke and Sacrifice érdekes játék, látványvilága már az első indításkor magával ragadja a játékost, annyira egyedi és gyönyörű. A játék a felfedező-túlélő műfaj egyik igazi gyöngyszeme.

A történetben a főhősnő egy olyan faluból származik, ahol a falusiak gyerekeket áldoznak fel a túlélésük érdekében (igen, az alkotók már a kezdeteknél megadják az alaphangulatot). Az egyik gyermek anyjaként azonban hamarosan rájön, hogy a fia mégis életben maradhatott, így elindul, hogy megtalálja. A legtöbb felfedező-túlélő játékkal ellentétben a Smoke and Sacrifice-nak nagyon alaposan kidolgozott története van, a játékos érzelmeit manipulálva motiválja őt a továbbhaladásra.

Számomra a legkomolyabb motivációt a túlélési ösztön generálta pánik és a felfedezés örömei közti egyensúly megtalálása jelentette. Ugyan a játék megpróbál “sürgetni” a történet előrehaladása érdekében, nem akadályoz meg abban, hogy a játéktér minden sarkát bejárjuk – csak életben kell tudni maradni hozzá.

A tárgykészítési rendszer alaposan kidolgozott és a játék valóságán belül koherens tudott maradni – ez is nagyon sokat segített, hogy a játék hosszútávon is le tudjon kötni, hiszen érdemi hatással van arra, hogy a következő csatákat is eséllyel túl tudjam élni.  Ezzel a kör be is zárul, hiszen a jobb felszereléssel hatékonyabban tudok új területeket bejárni, hogy még jobb cuccokat gyártsak.

A harcrendszer elég sok kihívást tartogat, de szerencsére magába olvasztja a tárgykészítést, taktikai feladványokká változtatva a csatákat. A fegyverek folyamatosan kopnak, emiatt állandóan javítani kell őket, mert ki tudja, hogy a következő sarkon kivel fut össze az ember – a tűzszörnyek ellen pedig igenis használható jégfegyver kell.

 

Ha kedveled a taktikai harcokat, akkor ez a játék biztosan tetszeni fog majd.

Solar Sail Games játéka ugyan néha kifejezetten nehéz kihívások elé állít, a játék alaposan kitesztelt egyensúlya garantálja, hogy elegendő felszerelés és megoldási út álljon rendelkezésre ahhoz, hogy ezeken felülkerekedhessünk, a játékon belüli állandó motiváció pedig segít abban, hogy ezeket sohase érezzük túl soknak.

Az ismertető a Nintendo Switch-es változat alapján készült, a játék PC-n is elérhető.

Pro

  • Gyönyörű grafika
  • Magával ragadó történet
  • Kidolgozott fejlődési rendszer
  • A felfedezésre váró területek és a tárgykészítési rendszer miatt az újrajátszhatósági érték magas

 

Kontra

  • A harcrendszer idővel repetitívvé válik
  • A történet elég sötét és zord

 


A szerző más irásai
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához