LFG.HU

Kornya_Zsolt
mesélőknekCimkek

Az alább következő kaland a Call of Cthulhu rendszerben íródott, 3-6 kimondottan kezdő szintű, de kellőképpen elszánt nyomozó számára. A mágikus tudományok ismerete a kaland sikeres teljesítéséhez nem létfontosságú, az alapos nyomozómunka és a gondos tervezés viszont annál inkább. A karaktereket egészen a kaland legvégéig nem fenyegeti életveszély: a szó szoros értelmében vett nyomozómunkával kell foglalkozniuk, ami elsősorban intellektuális kihívások elé állítja a játékosokat. Az erőszak átgondolatlan alkalmazása biztos kudarcot jelent, különösen a zárójelenetben.

A kaland az 1920-as években játszódik, egy közelebbről meg nem határozott amerikai nagyvárosban. A pontos helyszín megválasztása a titoknok belátására van bízva, de az események hangulata inkább az északi övezetre – például Chicagóra vagy Detroitra – jellemző, mint a déli fekvésű régiókra. A kaland különösebb nehézségek nélkül adaptálható más történelmi időszakokra.

A történetben olyan elemek is találhatók, amelyek a hagyományosabb RPG-kből általában hiányzanak, és egyesekben ellenérzést szülhetnek. A szerző ezért szeretné hangsúlyozni, hogy a kaland semmiféle kapcsolatban nem áll a valósággal. Ugyanakkor – éppen a fent említett elemek miatt – csak tapasztalt szerepjátékos társaságnak javasolja a történet lejátszását, ahol a mesélő és a játékosok problémák nélkül tudják kezelni a kényesebb kérdéseket.

A cselekmény

Az egyik nyomozó legidősebb fia újhold idején, egy sötét éjszakán brutális gyilkosság áldozata lesz. A tett elkövetője a szenzációhajhász bulvársajtóban csupán Holdkóros Kannibál néven emlegetett ismeretlen őrült, aki már csaknem egy éve rendszeresen szedi áldozatait a békés polgárok közül, a rendőrség azonban mindezidáig képtelen volt a nyomára bukkanni. A gyásztól sújtott nyomozó nem bízik benne, hogy a közeljövőben a helyzet változni fog, ezért barátaival karöltve személyesen próbál fényt deríteni az ügyre – hogy bosszút álljon a fia gyilkosán.

A Holdkóros Kannibál a jelek szerint teljesen találomra választja ki az áldozatait, és a városnak mindig más-más pontján csap le, a hatóságok ezért tehetetlenek vele szemben. Hogy a tettes mégis ugyanaz a személy, azt két körülmény támasztja alá: az áldozatok holttestét mindig brutális módon megcsonkítva találták, a gyilkosságok pedig rendszeres időközönként következnek be, egészen pontosan minden hónapban, újhold idején.
A gyilkos egy szánalomraméltó szörnyeteg, félig emberi lény, félig pedig Shub-Niggurath fekete ivadéka. Anyja – a jeles orientalista, Dr. Ebenezer Abercrombie özvegye – tizenkét évvel ezelőtt beleőrült férje és felnőtt fia elvesztésébe, akik egy titokzatos autóbaleset következtében hunytak el. A megtört Mrs. Abercrombie a férje hagyatékában talált okkult iratok segítségével a termékenység szörnyistennőjéhez fordult, hogy adja vissza neki a fiát. Shub-Niggurath meghallgatta kérését, és bár az özvegy ekkor már hatvankét éves volt, hamarosan egy iszonyatos, félhumán magzatnak adott életet.

Mrs. Abercrombie mindenki előtt titokban tartotta az eseményt – ez nem esett nehezére, hiszen a szörnyű tragédia után az ismerősök természetesnek tekintették a visszahúzódását, és ha egyesek észre is vették rajta a fizikai változásokat, a kora miatt senki sem gyanakodott terhességre. A gyermek, akit az anyja Jimmynek nevezett el, születésétől fogva csökkent szellemi képességű volt. Mrs. Abercrombie rajongott érte, dédelgette, elhalmozta minden kedvességgel, a kis szörny pedig majomszeretettel csüngött az édesanyján, az egyetlen eleven lényen, akit ismert.

A katasztrófa tíz hónappal ezelőtt következett be. Az özvegy jómódú asszony volt, és mindenki tudta róla, hogy férje halála óta egyedül él, még cselédeket sem tűr meg a házában. A városi alvilág két kisstílű, de hírhedetten aljas alakja – Doddy Simpson és Herb Malone – elhatározta, hogy közös erővel meggyilkolják és kirabolják az öregasszonyt. Tervüket minden nehézség nélkül végre is hajtották. Amikor átkutatták a házat értéktárgyak után, benéztek a különös gyerekszobába is, a rémülettől sóbálvánnyá dermedt Jimmyt azonban nem vették észre a sok kiszáradt fatörzs között – ami nem csoda, hiszen Jimmy egyáltalán nem hasonlít emberi lényre. Ezek után a jól végzett munka örömével távoztak. A balsors azonban úgy hozta, hogy gaztettüket éppen egy újholdas éjszakára időzítették, a mindent jótékonyan elrejtő sötétség miatt.

A sötétség azonban nemcsak nekik kedvezett, hanem Jimmynek is. A szerencsétlen kis szörny csaknem eszét vesztette a rémülettől, amikor édesanyját kegyetlenül lemészárolták a szomszéd szobában. A gengszterek távozása után bemerészkedett a tett színhelyére, és hosszasan szólongatta a holttestet, az azonban nem válaszolt neki. A halál fogalma ismeretlen volt számára, ezért nem értette, mi történt. Végül – maga sem tudta, miért – hangosan szimatolva elindult a gyilkosok által hagyott szagnyomon. Doddyt és Herbet egy elhagyott gyárcsarnokban érte utol, ahol azok éppen a zsákmányon osztozkodtak. Hirtelen eszelős haragra lobbant, megölte a két gengsztert, és félig felfalta őket. A gyilkosok voltak a Holdkóros Kannibál első áldozatai…

(A modul PDF formátumban letölthető az RPG.HU-ról.)


Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://www.rpg.hu/download/moduls/ehezem.pdf]
A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához