LFG.HU

Glowface
hírekCimkek

Annyi ideje nem jelentkeztünk Hősök Hajnala dolgokkal, hogy biztos az emberek már el is felejtettek minket. Pedig mi itt vagyunk, és történnek ám a dolgok!
Árnyak a régmúltból (10. szintű D&D 5 kaland) * beszámoló a nyári táborról * közeleg A héroszok hajnala, a Hősök Hajnala jubileumi, XX. játéka!

Árnyak a régmúltból

Tavasszal lezajlott a HH aktuális szombati D&D-versenye. Játékosaink hordájával tizenöt, mindenre elszánt mesélő vette fel a harcot. Sajnos túlnyomó részben elbuktuk a harcot, minden ravasz trükkünk és hadrafogható szörnyünk ellenére a játékos karakterek oroszlánrésze túlélte a kalandot.

Az érdeklődőknek ezennel közreadjuk a kalandot: Árnyak a régmúltból, D&D 5. kiadásos kaland 10. szintű karakterek számára. Gyors letöltést, izgalmas böngészést kívánunk hozzá. Az LFG.HU D&D 5 fórumán már javában zajlik a kaland kivesézése, Aluminiumtrioxid kolléga kitűnő meglátásokkal segíti a készítők munkáját a legközelebbi alkalomra. Tessék bátran csatlakozni hozzá, és felvetni minden okos észrevételt!

Az Árnyak a régmúltból komoly kihívás volt a szerzők számára. 10. szintű D&D5 kaland – ez bizony már viszonylag magas szintű játék, az eddigi legmagasabb. Aggódtunk: tudunk megfelelő kihívásokat állítani a játékosok elé? Nem fogják egy-egy túltápolt varázslattal vagy tárggyal túl könnyen levágni a kalandszálakat? A nyomozásokban lesz elég kihívás egy mágikus tárgyakkal jól felszerelt csapat számára? Mi lesz a harcok nehézségével, sikerül belőni őket? Aggódhattunk amiatt is, hogy a rutinos, mix-maxolásra hajlamos társaságok karakterei és a tápolásra allergiás, laza csapatok harci teljesítménye között magas szinten már óriási lehet a különbség. Hogy oldjuk meg, hogy a túl erős csapatoknak is legyen kihívása, a túl gyenge csapatok se szenvedjenek el harconként TPK-t, ne legyenek órákon át tartó harcok, és a versenyligában még igazságosak is legyünk a játékosok teljesítményének pontozásában?

A Táp Pontok® rendszere elég jól kezelte az erőszint-különbségből fakadó nehézségeket. A harcban hatékony csapatok még keményebb ellenfeleket kapnak a játék további részében – viszont bónuszpontokat kapnak a játék végén. Önszabályozó és versenykompatibilis mechanizmusunk nagyjából jól vizsgázott a játékban.

Szerk. megjegyz.: A modul a következő napokban önálló cikként jelenik majd meg a címlapon.

 

Nyári Tábor 2018

Júliusban teljesítettük a HH immár IV. nyári táborát Gyömrőn, a Teleki-kastélyban. Nagyon jó volt ám! A játékosok naponta választhattak sokféle mesélő mégtöbbféle meséje között, DnD-zhettek, játszhattak fantasy és sci-fi játékokat, horrort, laza és keményebb kalandokat, akinek amihez kedve volt. Tessék ránézni a Húszoldalú 2. számában megjelent d6 módosító melléklet képriportjára, ott egy csomóan megjelenünk! Tessék bátran elmerülni az ambianszban!

Kis kitérő a statisztikák szerelmeseinek (többiek ugorhatnak). A tábor után 26-an töltötték ki a visszajelzés kérő kérdőívünket. A Teleki-kastélyt a legtöbben nagyon szerették (bár ottalvásra csak közepesen okésnak [3,2/5] találták, és a kényelem is hagyott némi kívánni valót maga után [3,9/5]) – nagy helyszín, nagy kert, sok elkülönült helység sok külön játéknak – ideális szerepjátékos elvonulóhely [4,4/5 alkalmasság, hangulat, 4,6 elérhetőség, 4,8 a park].

Külön büszkénk vagyunk rá, hogy a játékosok zökkenőmentesnek ítélték a szervezést – hiába na, idővel csak beletanulunk! [szervezés összességében: 4,8/5 – „Na, ez hibátlan. Odamentem és csak játszanom kellett :)”, „Köszönjük, még ilyet! :)”]

A táborozók szerették a program választékát [4,6], elégedettek voltak a játéklehetőségek elosztásával [4,3], és nagyon szerették a kitűnő társaságot [4,7 – ez utóbbi csak részben a mi érdemünk azért]! A táborozók nagy része örömmel jön majd jövőre is [átlagosan 84%-os eséllyel]. Minden egyes játékról is gyűjtöttünk visszajelzést, és megnyugtató módon egyiket sem ítélték meg rosszul a játékosok. 61 játékértékelés alapján a „jó volt a játék” kategória összesített értéke 4,56, és jócskán 4-es fölötti átlagot mutattak még az alacsonyabbra értékelt játékok is.

Szóval, készülünk is a 2019-es táborra!

hhtabor

 

Hősök Hajnala XX.: A héroszok hajnala

De vége lett a nyárnak, mi is kihevertük a táborozást. Dolgozunk hát teljes gőzzel ismét: közeleg a következő Hősök Hajnala játék! Nem is akármilyen játék: jubileumi, XX. egynapos D&D játékunkat szervezzük meg az év végén. Naptárakat bekészíteni: december 8-án jön a Hősök Hajnala XX.: A héroszok hajnala! (Idén kicsit későbbre toltuk a játékot, mert nem akartunk keresztbe szervezni az Őszi D&D találkozónak, az őszi Kalandorok Társaságának, meg gondolni kellett a rengeteg hosszú hétvégére és ledolgozós szombatra is).

A héroszok hajnala a tervek szerint 8. szintű karaktereknek szóló játék lesz, ahol játékosaink a legendák Hellaszába látogathatnak el. Sikerül-e fél-isteni származású hőseinknek szembenézni az olümposziak haragjával, és biztosítani a helyüket a halhatatlanok társaságában? Vajon milyen legendás szörnyekkel, misztikus veszélyekkel és epikus tennivalókkal kell megbirkózniuk játékosainknak? És vajon miféle különleges meglepetésre számíthatnak a jubileumi 20-as jegyében? Hamarosan kiderül!

hosokhajnala

 


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához