LFG.HU

Glowface
mesélőknekCimkek

Tavasszal lezajlott a HH aktuális szombati D&D-versenye. Játékosaink hordájával tizenöt, mindenre elszánt mesélő vette fel a harcot. Sajnos túlnyomó részben elbuktuk a harcot, minden ravasz trükkünk és hadrafogható szörnyünk ellenére a játékos karakterek oroszlánrésze túlélte a kalandot.

Az érdeklődőknek ezennel közreadjuk a kalandot: Árnyak a régmúltból, D&D 5. kiadásos kaland 10. szintű karakterek számára. Gyors letöltést, izgalmas böngészést kívánunk hozzá. Az LFG.HU D&D 5 fórumán már javában zajlik a kaland kivesézése, Aluminiumtrioxid kolléga kitűnő meglátásokkal segíti a készítők munkáját a legközelebbi alkalomra. Tessék bátran csatlakozni hozzá, és felvetni minden okos észrevételt!

Az Árnyak a régmúltból komoly kihívás volt a szerzők számára. 10. szintű D&D5 kaland – ez bizony már viszonylag magas szintű játék, az eddigi legmagasabb. Aggódtunk: tudunk megfelelő kihívásokat állítani a játékosok elé? Nem fogják egy-egy túltápolt varázslattal vagy tárggyal túl könnyen levágni a kalandszálakat? A nyomozásokban lesz elég kihívás egy mágikus tárgyakkal jól felszerelt csapat számára? Mi lesz a harcok nehézségével, sikerül belőni őket? Aggódhattunk amiatt is, hogy a rutinos, mix-maxolásra hajlamos társaságok karakterei és a tápolásra allergiás, laza csapatok harci teljesítménye között magas szinten már óriási lehet a különbség. Hogy oldjuk meg, hogy a túl erős csapatoknak is legyen kihívása, a túl gyenge csapatok se szenvedjenek el harconként TPK-t, ne legyenek órákon át tartó harcok, és a versenyligában még igazságosak is legyünk a játékosok teljesítményének pontozásában?

A Táp Pontok® rendszere elég jól kezelte az erőszint-különbségből fakadó nehézségeket. A harcban hatékony csapatok még keményebb ellenfeleket kapnak a játék további részében – viszont bónuszpontokat kapnak a játék végén. Önszabályozó és versenykompatibilis mechanizmusunk nagyjából jól vizsgázott a játékban.

 hosok_hajnala_borito
Klikk a képre a letöltéshez

 

ALKOTÓK
Vezéríró és főszerkesztő: Glowface
Írók: Cápa, Callinicus, Chipie, Geri, Glowface, Godpower, Oszi
Mesélők: Callinicus, Cápa, Chipie, Chomy, G.Attila, Geri, Glowface, Godpower, H.Balázs, K.Levi, pplord, Rius, Roonel, Szamber, Sz.András
Címlap és plakát: Chomy
Térképek és illusztrációk: Glowface
Helyszínszolgáltatóink: Gép-Ház és HammerTime Café
Rendíthetetlen támogatónk: az LFG.HU

Ha tetszett a kaland, látogass meg minket honlapunkon és a Facebookon!

 


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához