LFG.HU

Stoki
hírekCimkek

“Hogy ez lesz-e az utolsó Terminátor-filmem? Dehogy! Rengeteg év van még bennem, és remek formában vagyok, hála az edzéseknek és szív-érrendszeri diétámnak. Nézzék csak meg a filmet. És minél sikeresebb lesz a Terminátor 3, annál hamarabb elkészítjük a negyedik részt.”

A fenti okosságot Arnold Schwarzenegger nyilatkozta a Terminátor 3: A gépek lázadása egyik sajtótájékoztatóján, s épp csak azt nem mondta a jelenlevők arcába: “szükségem van a türelmetekre, az időtökre és a pénzetekre.” Szó, mi szó, a grazi muszklira rájárt a rúd az utóbbi években: normális szerepet nem kapott, filmjei (Ítéletnap, A hatodik napon) alulmúlták a korábbi sikereket, így érthető, hogy Arnie legendás eposzának folytatásában reménykedik. A pletykák szerint 30 milliós gázsit felmarkoló színész állítólag tényleg mindent megtett annak érdekében, hogy a Temrinátor 2 óta eltelt 12 – sőt, a Terminátor óta eltelt 19 – év minél kevésbé látsszon a főszereplőn: spéci kondicionáló tornákon kínozta magát, ledolgozta felgyűlt zsírpárnáit, és saját állítása szerint soha ilyen keményen még nem dolgozott forgatáson (ennek, és nem a kornak tudja be, hogy a felvételek alatt végig derék-, hát- és vállproblémái voltak).

Kedvenc mészárosunk ismét jófiút…akarom mondani, jókiborgot formál meg, hiszen a T2 történései után bő egy évtizeddel játszódó sztori szerint újabb gyilkológép érkezik a jövőből, hogy elpusztítsa John Connort, és az emberek megint egy őrző-védő T800-ast (Arnie) küldenek John megmentésére. A Terminátor-filmekben védjegynek számító drámai belépőről máris lehet fogalmunk, mert a készítők kiszivárogtatták e jelenet tartalmát: a T-800-as ezúttal is egy bár közelében bukkan fel, és a kidobó hatástalanítása után bent próbál ruhát szerezni…ahol éppen Chip’n’Dale-fiúk szórakoztatják a helyi hölgyközönséget. A pucér Terminátort ennek köszönhetően tárt karokkal fogadják, és hősünk csak az egyik táncostól tud majd “kölcsönkérni” némi férfiruhát (ami remélhetőleg több lesz egy bőrtangánál).

Az emberbarát T-800-as ellenfele ezúttal egy T-X modell lesz (ejtsd: Terminátrix – nyilván szándékolt az áthallás a Dominatrixszal és a Mátrixszal). Ebben a szerepben Kristanna Loken modell domborít (szó szerint), akit idáig csak tévésorozatokban láthattunk, viszont aki a készítők szándéka szerint még jobban megruházza majd Arnie-t, mint azt Sharon Stone tette a Total Recallban. A női robot belépője szintén emlékezetes lesz, mivel természetesen ő is meztelenül fog utazni az időben. Loken kisasszony örült, hogy az utolsó forgatási napon vették fel ezt a jelenetet: “addigra tökéletesre tudtam formálni a testemet, és úgy nézhettem ki, ahogy akartam”. Hm…reméljük, a kamera hosszan elidőzik a hölgy bájain és megcsodálhatjuk mind a hat tetoválását (már ha nem tüntetik el ezeket a sminkesek), mielőtt a film elején bőrszerkóba – mi másba? – kerülnének.

A két robot küzdelme mellett valószínűleg csak másodlagos fontosságúak lesznek a mellékszereplők, s ez talán kissé feledteti, hogy a régi gárdából senkit nem látunk majd Arnie-n kívül. Hiányozni fog Linda Hamilton, Edward Furlong és Michael Biehn. John Connort a jobbára ismeretlen Nick Stahl (Az őrület határán) alakítja – korábban Edward Nortont szemelték ki a szerepre -, és talán még Claire Danes (Rómeó & Júlia, Drogosztag) érdemel említést, mint John barátnője. A forgatókönyvben egy tapasztalt veterán, John D. Brancato (Játsz/ma, A hálózat csapdájában) próbálja majd feloldani – vagy inkább csak tompítani – a paradoxonokat (a legfontosabb kérdés nyilvánvalóan az, hogy hogyan létezhet Skynet, ha a második rész hősei megakadályozták a kialakulását), a rendezést pedig James Cameron helyett a szinte még pályakezdő Johnatan Mostow (U-571, A félelem országútján) vállalta, a hírek szerint 5 millió dollárért. Végül, a két producer ezúttal is Mario Kassar és Andy Vajna lesznek – ők azok, akik kifejezetten erőltették e folytatás elkészültét, és akik valószínűleg nem kockáztatnak túl sokat. Mert hiába tartunk attól, hogy ez a Terminátor-rész már nem lesz az igazi, hiába vannak kétségeink a forgatókönyvet és Arnie-t illetően, a második rész nézőinek zöme bizonyára beül majd egy moziba augusztus 21. után (a hazai forgalmazó nem tudja tartani az amerikai premiert, július 2-t), hogy láthassa a Terminátor-sorozat újabb megdicsőülését…vagy bukását.

Addig is néhány vadonatúj háttérképet találhattok a filmből, a RPG.HU Galériáján.


Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://galeria.rpg.hu/]
[http://www.rpg.hu/nezoter/mutat.php?id=1]
A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához