LFG.HU

strato
hírekCimkek

Szerepjáték

- Ha már így benne vagyunk a vámpírkodásban, a Humble Bundle segít a kezdőknek is belekóstolni a dologba. A legújabb könyvcsomag épp a Vampire szerepjáték (korábbi, Revised Edition) kiadványait tartalmazza. Volt már egy hasonló pakk nem rég, de egy kicsit más a könyvek összetétele.

- A nyulak élete nem könnyű. Pontosan erről szól az 1976-ban megjelent Bunnies & Burrows szerepjáték, amelyben a játékos karakterek egytől egyig tapsifülesek. A Frog God Games most összebeszélt a játék alkotóival, és a Kickstarter segítségével megpróbálják összehozni a játék 3. kiadását. Ha érdekelnek a nyuszi harcművészet, avagy a Bun Fu rejtelmei, ha megmutatnád Szmörének, hogy ki az úr a mezőn, és ha nem félsz szembeszállni a világ legnagyobb szörnyetegeivel (az emberekkel), akkor ez a te szerepjátékod.

bunnies_burrows_kickstarter

- Új Star Wars kiegészítőt ad ki a Fantasy Flight Games az Edge of the Empire, az Age of Rebellion és a Force and Destiny szerepjáték(ok)hoz. A 112 oldalas Rise of the Separatists a klón háborúk idejére kalauzolja a játékosokat. Néhány kulcsszó emlékeztetőül: Qui-Gon Jinn és a fiatal Kenobi, Darth Maul, szeparatista droid sereg, klón katonák, a naboo-i csata…

- A Call of Cthulhu szerepjáték atyja, Sandy Petersen elérkezettnek látta az időt arra, hogy a Pathfinderhez készült Cthulhu Mythost kiadja 5E-hez igazítva is. Ha a természetfeletti horror lényeivel hoznád a frászt a játékosaidra, vagy csak szükséged van egy használható épelméjűség szabályra DnD alá, akkor $19-ért tiéd lehet a könyv pdf változata, $49-ért pedig egy kemény kötéses példányt is polcra tehetsz (plusz a postaköltség). A Kickstarter-gyűjtéshez erre tessék.

- A legsikeresebb olasz szerepjáték, a Lex Arcana újabb kiadás reményében vonult a Kickstarterre, és ezúttal angolul is meg fog jelenni. A 25 éves játék világában a Római Birodalom mágia segítségével kerülte el a bukást, és így Európa vezető hatalma tudott maradni. A játékos karakterek a Cohors Auxiliaria Arcana ügynökeiként kapnak megbízásokat a birodalomtól.
18 Euróért be lehet nevezni az alapkönyv pdf változatára, de az elköteleződés előtt ingyen le lehet tölteni egy 50 oldalas “Quickstarter” kiadványt kóstoló gyanánt.

lex_arcana

- Elindult a Mindjammer Press új szerepjátékának Kickstartere is. A The Chronicles of Future Earth a Föld bolygó távoli jövőjében játszódik, ahol ugyanolyan eséllyel találkozhatunk varázslattal és démonokkal, mint letűnt civilizációk nyomaival, vagy ép ésszel fel nem fogható dimenziók lényeivel. A szabályrendszer a FATE Core-on alapul, amit egy ingyenes Quickstart kiadvány segítségével már most elkezdhettek áttanulmányozni. A PDF-re 15 GBP a beugró.

Videojáték

- Még néhány napig támogatható az Encased című CRPG Kickstarter-gyűjtése. A 86 ezer eurós célhoz még 15 ezerre szükség van. A játék két fő ihletforrásának az eredeti Falloutot és a Sztrugackij-fivérek által írt Piknik az árokparton című regényt jelölték meg.

- A Sony végül meghajolt a tömegek akarata előtt, és a Fortnite esetében lehetővé tette a platformok közötti játékot PlayStation 4 konzolokon is. A battle royale típusú videojáték rajongói így most már mind közösen vadászhatnak egymásra, legyen a kezükben PlayStation 4, Xbox One vagy Nintendo Switch kontroller, Android vagy iOS készülék, vagy üljenek egy Windows vagy Mac operációs rendszert futtató PC előtt. Remélhetőleg a Fortnite csak az első fecske ebben a történetben…

- Itt egy újabb játékmenet videó a Red Dead Redemption 2-ből.

- Minecraft: Dungeons címmel jövőre fog megjelenni egy kazamatajárós videojáték, mely a Minecraft kockavilágának egy eddig ismeretlen szegletében játszódik. A játékban egyszerre 4 játékos szállhat alá a föld mélyére, hogy megmentse a szörnyek által elhurcolt falusiakat, és a kalandjai csúcspontjaként legyőzze az Arch-Illager nevű főgonoszt.

Itt a legújabb Humble Bundle, melybe ismét olyan közönség kedvenc videojátékokat tömtek, amelyek “Overwhelmingly Positive” értékelést kaptak a Steamen.

Film és sorozat

- Amerikai istenek, avagy American Gods 2. évad előzetes:

Jon Favreau  Instagramon tette közzé az általa pátyolgatott Star Wars sorozat címét: The Mandalorian. A történet a Galaktikus Birodalom bukása és az Első Rend megalakulása között játszódik, és egy magányos mandalori katonáról szól, aki a peremvidéket járja, távol az Új Köztársaság fennhatóságától… Előkeveredett egy kép (lásd alább) és a rendezők listája is: Dave Filoni (Clone Wars és Rebels),  Deborah Chow (Jessica Jones), Bryce Dallas Howard,  Taika Waititi (Thor: Ragnarok) és Rick Famuyiwa (Dope).

The Mandalorian

- Ha már Star Wars, itt a Resistance című animációs sorozat legújabb előzetese. Az első részt tegnap lehetett megnézni a Disney Channel műsorán.

- Mi lenne, ha a Star Wars egy anime lenne? Dmitry Grozov készített egy hangulatos előzetest ebben a témában. Nézzétek meg! Érdemes.

Sabrina, a tini boszorkány a netflixes sorozatára a sötétebb köntösébe bújt. Chilling Adventures of Sabrina előzetes:

- A Good Omens is kapott egy előzetest:

- Ragadozó városok, avagy Mortal Engines előzetes:

- Az Aquaman is kapott egy előzetest:

- Újabb látványos Spider-Man: Into the Spider-Verse előzetes:

Dark Phoenix előzetes:

Egyéb

- Ha még nincs tele a padlás Doctor Who képregényekkel, a Humble Bundle-nél most be lehet szerezni egy nagy rakással.


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához