LFG.HU

HammerTimeCafe
strato
hírekCimkek

Szerepjáték

- A Warhammer Fantasyhoz már a 80-as években készülgetett egy távol-keleti kiegészítő, ami sokak bánatára soha nem jelent meg. Most azonban fordult a kocka, mivel a Zweihändert is kiadó Grim & Perilous Studios bejelentette, hogy önálló játékként fogja fogja megjelentetni a világot. A TETSUBŌ a Zweihänder d100 rendszerét fogja használni, és várhatóan jövőre már a kezünkbe is foghatjuk.

tetsubo

- Bár sokan közületek talán most is azt teszik, hamarosan szó szerint is sportot lehet űzni a szerepjátékból. Az RPGSportsban 4 fős csapatok fognak egymás ellen küzdeni kiesős rendszerben, kettesével. A szabályok egyelőre még nincsenek közzétéve, de a honlapon leírtak szerint a MOBA videojátékokból is vettek át elemeket. Meglátjuk, mi sül ki belőle. Ezt is lehet szó szerint venni, mivel a mérkőzéseket Twitch-en lehet majd élőben követni. Az első D&D meccs november 10-én lesz.

- Elindult a Savage Worlds legújabb kiadásának Kickstartere. Érdekesség, hogy ketté bontották az alapkönyvet, így a csak kemény borítóval kapható Adventure Edition mellett keletkezett egy mesélőknek szánt World Builder’s Guide. A pdf példányokra $25 a beugró, a nyomtatott alapkönyv (WBG nélkül) $50. Vannak még egyéb nyalánkságok, amiket az alábbi képre kattintva felderíthettek.

- Ha már Savage Worlds, a Bundle of Holding keretében most jó áron beszerezhetők Weird War I és Weird War II setting kiadványai. Ha egy kis (vagy éppen sok) természetfeletti horrort akarsz keverni a második világháborús kampányodba, akkor ez egy jó vétel lehet.

- Már csak szűk egy hét van hátra a határidőig, amíg a Húszoldalú - Magyar D&D Fanzin 3. számába cikkeket lehet beküldeni. Ha “Vadászidény” jeligére van anyagod, küldd el bátran a szerkesztőknek! Részletek itt.

Videojáték

- Elindult a Realms Beyond közösségi finanszírozási kampánya is. A német fejlesztésű videojáték a klasszikus egyjátékos, csapat alapú CRPG-k sorát gazdagítja. Izometrikus nézet, változatos tájak, körökre osztott harc, hexcrawling a térképen és a DnD 3.5 SRD-jén alapuló szabályrendszer jellemzi. A videó meglehetősen informatív, érdemes rászánni azt a 7-8 percet.

- A Project Warlock kellemes kis retro élménynek ígérkezik az előzetes alapján, ami tele van jópofa kikacsintásokkal. A játék kizárólag a GOG-on érhető el.

- Megjelent a legújabb Call of Duty: Black Ops, ami ebben a sorban már a negyedik, összességében nézve meg már ki tudja hányadik. Az egyjátékos kampányra ezúttal nem pazarolták az időt, inkább battle royale módot pakoltak helyette a játékba. Aki játszana vele, az a Battle.netet indítsa, máshol ez a rész már nem érhető el.

Robert Kirkman maga jelentette be a New York Comic Conon, hogy a Skybound Games fogja átvenni és befejezni a Telltale által elkezdett The Walking Dead videojátékot. “Nem veszíthetjük el Andrew Lincolnt és Clementine-t is ugyanabban az évben.” – tette hozzá.

- A Just Cause 4 legújabb előzetese a cím alapján a sztorit hivatott kidomborítani, de azért minden másodpercére jut legalább egy robbanás. Rico Rodriguez esetében ez már csak így megy. :)

- A lassan 30 éves Wing Commander által kitaposott úton haladó Squadron 42 új előzetese sok neves színészt vonultat fel. (A félreértések elkerülése végett ez nem a Star Citizen című (soha el nem?) készülő MMO egyjátékos kampánya, hanem egy különálló játék, mely ugyanabban az univerzumban játszódik.)

- A LEGO DC Super-Villainsben szupergonoszok küzdenek szupergonoszok ellen. Aki nem tud betelni Mark Hamill-féle Jokerrel, az semmiképp ne hagyja ki!

Film és sorozat

- Ismerjétek meg Spockot a Star Trek: Discovery második évadának új előzetesében:

- Itt egy új előzetes az Üveg (leánykori nevén Porcelán) című Shamalamadingdong-filmhez.

- ”Néha a halott jobb.” Stephen King Állattemető című regénye alapján egy újabb film készül, szintén Kedvencek temetője címmel.

Guardsman címmel megjelent egy Warhammer 40,000 rövidfilm. “Miután egy elhagyatott kiképzőközpont teteje beomlik alatta, Raines gárdista egyedül találja magát az ellenséges terület közepén…”

Egyéb

- A Gunship zenekar (ami a Technoir című dalt is készítette John Carpenter narrációjával) felhívást intézett a hallgatóik felé, hogy idézzék meg kedvenc filmjelenetüket vagy popkulturális élményüket. A beküldött videóanyagokból készült a When You Grow Up, Your Heart Dies című új szám klipje, mely elég szórakoztató és szívmelengető lett a maga módján.


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához