LFG.HU

slaGerzson
RPGCimkek

sw_pbtaEz a játékkönyv a Star Worlds v2.1 játékra épül, amit a World of Dungeons és a Streets of Marienburg ihletett, melyek pediglen a Dungeon World alapján íródtak, aminek pedig az Apocalypse World az inspirálója. Az volt az alfa.
Mondjuk valahogy így néz ki a leszármazás:

Apocalypse World
írta: D. Vincent Baker & Meguey Baker
honlap: www.apocalypse-world.com

Dungeon World
írta: Sage LaTorra & Adam Koebel
honlap: www.dungeonworldsrd.com

World of Dungeon
írta: John Harper
honlap: www.onesevendesign.com

Streets of Marienburg
írta: (ismeretlen hős)
honlap(?): https://goo.gl/UpPWiH

Star Worlds v2.1
írta: Zack Wolf
honlap: https://sentientgames.wordpress.com/2012/12/28/star-worlds/

Theszeusz blogja
honlap: https://theszeusz.blog.hu/

A „Powered by the Apocalypse” játékok listája: http://apocalypse-world.com/pbta/

A grafikák az internetről származnak, külön ajánlom a Star Wars témájú kirigamikat.

Szereplőkészítés
Minden szereplőnek hat főjellemzője van. Készítéskor választhatsz, hogy előre meghatározott értékeket osztasz szét köztük tetszés szerint (+2, +1, +1, +0, +0 és –1), vagy hazárdírozva a dobókockákra bízod úgy, hogy  sorban mindegyikre dobsz 2d6-tal. Ha az egésznek az összege nem éri el a +1 értéket, akkor dobd újra mindet. Alapvetően egyik sem lehet magasabb +3-nál.
A dobások eredménye:

  • 2 esetén az érték –1
  • 3-6 esetén az érték 0
  • 7-9 esetén az érték +1
  • 10-11 esetén az érték +2
  • 12 esetén az érték +3

A Fenyegetés (FNY) mutatja az agressziót, szívósságot, harciasságot, erőszakosságot és félemlítést. A Vagányság (VAG) mutatja a bátorságot, a nyomás alatti cselekvőképességet, a gyors reagálást veszélyre, kunsztok  végrehajtását. A Ravaszság (RAV) mutatja a cselességet, körmönfontságot, manipulációs készséget, sunyiságot, csavaros észt. Az Értelem (ÉRT) mutatja az észt, éleselméjűséget, észlelést, tudást és műszaki készségeket. A Fellépés (FEL) mutatja a sármot, kisugárzást, diplomatikusságot és csábítást. Végül a Szellem (SZL) mutatja a határozottságot, karakánságot, eltökéltséget és bölcsességet, valamint azt is, hogy mennyire van a szereplőd ráhangolódva az Erőre, ha Erő-érzékeny.

Válassz egyet a fajok listájából, megkapod az ott leírt előnyt. Megjegyzendő, hogy néhány fajnál eltérőek egyes Főjellemzők felső határai. Ha magasabb az adott Főjellemződ értéke a faji határánál, akkor azt a fajt nem választhatod. Válassz egy nevet a felsoroltakból vagy találj ki te egy hozzáillőt. Válassz egy másik Jártasságot is, így végül kettőt kapsz induláskor. Ezután válassz egy Kasztot (Dzsedi, Katona, Zsivány, Vadonjáró, Vezető, Droid), aminek a listájáról válassz ki két Képességet, kivéve a Dzsedit, aki csak egy Képességet választhat, ámde kap egy fénykardot.

Kezdéskor 2d6x100 Kreditet kapsz, amiből megvásárolhatod a felszerelésedet. A Kitartásod kezdetben 10 plusz a Fenyegetés értéked. A kasztoknál leírt Kötődések csak javaslatok, nyugodtan kitalálhatsz sajátot,
vagy átvehetsz másik kaszttól is, ha azt jobbnak érzed. Érdemes megkérdezned a KM-t és azt a másik játékost is, hogy beleegyezik-e (már ha tudhat róla…).

 

Klikk ide a letöltéshez

 


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához