LFG.HU

CikkBot
hírekCimkek

Underworld-Ascendant-coverAz Underworld Ascendant annak idején megannyi érdeklődő figyelmét felkeltette, hiszen az OtherSide Entertainment illetékesei nem kevesebbet ígértek, mint, hogy az Ultima Underworld szellemi örökösével örvendeztetik majd meg a CRPG-rajongókat. Ez elég jól hangzott ahhoz, hogy sokan a zsebükbe nyúljanak, és ennek hála az alkotás egy Kickstarter-kampány, illetve egy ettől független gyűjtés során közel egymillió dollárt gyűjtött össze. Ám a jelek szerint a happy end elmaradt, mivel a PC-re megjelenő játék esélyesen az idei év egyik, ha nem legrosszabb műveként vonul majd be az ágazat történelmébe.

A minden határon túlmenően bugos, láthatóan még félig sem készen piacra dobott UA értelemszerűen sokakat felháborított. Beszédes, hogy a Metacritic-en 2.2 ponton áll a felhasználói értékelések alapján, de igazolva, hogy nem pár, örökké többet-jobbat váró, elégedetlenkedő játékos bosszújáról van szó, a szaksajtó képviselői is azon a véleményen vannak, hogy ezt így, ebben a formában kár volt piacra dobni.

A fejlesztők becsületére legyen mondva, az általánosnak mondható népharagra nem a tények makacs ignorálásával reagáltak, hanem kiadtak egy videót, amiben elmondták, hogy tisztában vannak a problémákkal, és rajta vannak, hogy mindent kijavítsanak. Kérdéses azonban, hogy ez mennyit fog segíteni, hiszen, mint azt az érintettek java teljes joggal megjegyzi, nem egy korai hozzáférésben lévő, hanem egy elvileg befejezett címről van szó.

Ti kipróbáltátok a játékot? Ha igen, mi a véleményetek róla?


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához