LFG.HU

Garaboncias
hírekCimkek

Húszoldalú logoMegjelent a Húszoldalú – Magyar D&D fanzin legújabb száma! A Vadászidény-tematika kapcsán érkeztek be üldözéssel kapcsolatos tanácsok és eszközök, egy vándor alkaszt, egy mágikus tárgyakat felzabáló varázspatkány, vázlatos kalandötletek és az elmaradhatatlan MapHammer-térkép. De folytatódtak Musado de Perella bolyongásai is, valamint bemutatkozott a Kalandorok Társasága és a Hősök Hajnala. A tíz éves Kard és Mágia szerepjáték előtt tiszteleg nem csak az aktuális dizájn, de egy exkluzív interjú Lux Gáborral. Emellett a retró szerelmeseinek a híres Rubin Kódex történetével is kedveskedünk. Jó olvasást hozzá!

Lélekszakadva rohant át a rajzó goblinok alagútján, s mikor elérte a súlyos tölgyfaajtót, azon nyomban becsapta maga után. Egy kicsit megállt kifújni magát, hogy erőt nyerjen. Az üldözés dinamikája kifullasztotta. A goblinok nem jöttek át az ajtón, valami visszatartotta őket. A lány fülét a kulcslyukra tette, hallgatózott egy kicsit. „A Sötét Őr, a Sötét Őr!” – hallatszott odaátról a suttogás. Vajon mi, vagy ki lehet ez a Sötét Őr, hogy így elriasztotta üldözőit? Talán attól félnek, hogy valami nagy veszély fenyegeti őket, ezért hagyták elmenekülni prédájukat? Féltek, hogy üldözőből üldözöttek lesznek? Nem számít – gondolta a lány, és elindult az új folyosón. Közben átfutott az agyán, mennyire ostoba is volt. Csak magának köszönheti, hogy idáig fajultak a dolgok. Miért volt olyan naiv, hogy azt gondolta, megúszhatja épségben ezt a vadászkalandot? Mert az előző huszonnégyet igen? Kár volt rákapnia a vadászat ízére! Gyorsan, finomat? Na persze. A végén még belőle lesz a finom falat.

Elmélkedése közben egy ajtó mellett haladt el. Nem kellene kinyitnom, mennem kellene tovább – próbálta biztatni magát. De valami titokzatos, számára megmagyarázhatatlan módon a keze akarata ellenére megindult a kilincs felé. Az ajtó kinyílt. Benézett. Odabent kolostori környezet körvonalai látszódtak a gyertyák félhomályában, s egy hatalmas béka fenyegető alakja. „Gyere csak, gyere!” – brekegte emberi szavakkal a különös lény, és a lány felsikoltott. A visszhangzó kiáltás megtörte az elméjét uraló varázst, s végre ura volt önmagának. Becsapta az ajtót, és továbbrohant a folyosón. Még hallotta a békaszörny hangját maga mögött: „Hiába menekülsz, nem segít rajtad se Kard, se Mágia! Ha kell, tíz év múlva is eljövök érted!”

Nem tudja, meddig futott, folyosóról folyosóra, járatból járatba. Elvesztette az időérzékét. Mellette ajtók képei mosódtak el futás közben. Végül egy tág csarnokba ért. Üresnek, biztonságosnak tűnt. A közepén emelvény állt, rajta lámpásokkal megvilágított asztalka. A lány összeszedte bátorságát, és odament. Az asztalon egy poros, rubinszínű kódex feküdt, mellette egy különös kesztyű, amelyre ez volt ráírva: „Arnold Schwarzenogre kesztyűje”. A lány nem tudta mire vélni a feliratot. Kinyissa a kódexet? És ha valami olyasmit tartalmaz a múltjából, amivel nem lenne jó szembesülni? Ekkor hangokat hallott a háta mögül. Egy ötfős csapat bukkant fel a csarnokban, egy másik alagúton át. „Egyet se félj, ifjú szűz! Vagy nem szűz, részletkérdés… Khm. Mi volnánk a Kalandorok Társasága, és azért jöttünk, hogy megmentsünk téged a Nagy Kéktől!” – mondta zengő hangú vezérük, akinek a szarvas sisakja a szemébe csúszott. A lány értetlenkedve állt. Azt sem tudta, nem képzelgés-e ez az egész. Fogalma sem volt, mi az a Nagy Kék, se arról, kik ezek a kockafejűek, de nem maradt benne elég bátorság arra, hogy megszólaljon. A Kalandorok Társasága ekkor észrevette a kesztyűt. Odarohantak érte, fellökve a lányt, és felkapták az asztalról az ereklyét. „No, ezzel már meg tudjuk csapkodni a Jéghegyek Urát, kerüljön csak a szemünk elé! Hamarosan felvirrad a Hősök Hajnala! Mit Hősök, HÉROSZOK!” Azzal az egész társaság elviharzott, ügyetlenül leverve a rubinszínű kódexet az asztalkáról. A lány lehajolt és felvette. Elgondolkodott azon, hogy magával vigye-e, de nem tűnt nyílt tulajdonúnak, így inkább visszahelyezte az asztalkára.

Nagy levegőt vett, és továbbment egy tetszőlegesen kiválasztott járatban. Közben nem nézett se oldalra, se hátra. Talán így jobb lesz – járt a fejében. Nem is tudta, mekkorát tévedett. A háta mögött ugyanis egy hatalmas pók osont, türelmesen várva, hogy áldozata besétáljon a csapdába. Nem kellett sokáig várnia. Amikor a lány végül beleakadt az egyik hálójába, a pók izgatottan felszisszent: „Vadászidény!”

HuszoldaluS1E3-borito

TARTALOM:
Beköszönő, IMP-presszum

HAJSZA
Az üldözés dinamikája (Urban/Deodatus) 1
Üldözőből üldözött (Atusz) 2
Gyorsan finomat (Greglorious) 3

VADÁSZOK & VADAK
Sötét Őr – vándor/ranger alkaszt (MilleniumWarden) 5
Trükkös Tasha vadászpatkánya (Farsang Peti) 6

KALANDÖTLETEK
A goblinok rajzása (Mazsinó) 7
Öt az ötödiken vadászkaland (Glowface) 9

MUSADO DE PERELLA BOLYONGÁSAI
A Nagy Kék (renugard) 10

KITEKINTŐ
“A békákhoz mindig is jó viszony fűzött” – Lux Gábor interjú (Garaboncias) 12
A Rubin Kódex titkai (Garaboncias) 14

MÉDIA & KÖZÖSSÉG
Bemutatkozik a KaTa (Chomy) 18
Bemutatkozik a HH (Glowface) 19

 

Arra kérünk mindenkit, aki regisztrált tagja az LFG.HU közösségének, hogy a fanzint a Letöltés-rovatból szedje le! Mindenki másnak külsős terjesztés céljából itt a közvetlen link!


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához