LFG.HU

Eberen_Orkodo
RPGCimkek

Dungeon World LogoSokszor úgy érzed, túl nagy meló mesélni? Nehezedre esik, hogy felkészülj a következő játékalkalomra mesélőként? Sokáig tart az NJK-k kidolgozása? Túl sok statja és képessége van a szörnyeknek? Nem szereted a kiosztandó tp-t számolgatni? Gond a találkozások nehézségének belövése? Nem tudod már fejben tartani a játékosok képességeit? Szeretnél te is izgulni, hogy mi lesz a közös történetetek kimenetele? Szeretnéd, ha a játékosok is hozzájárulnának kreativitásukkal a világ és a történet alakításához? Szeretnéd, ha egy-egy sikertelen dobás miatt nem akadna meg a cselekmény, sőt, az csak újabb lökést adna? Szeretnéd, ha a harc pörgős, változatos és izgalmas lenne, mint egy filmben? Szeretnéd, ha a fenti dolgokat nem házi szabályokkal kéne mókolni, hanem alapvetően támogatná a rendszer?

Akkor itt az ideje, hogy megismerkedj a Dungeon Worlddel!

És miután az LFG.HU-ról letöltötted és elolvastad a magyar nyelvű alapkönyvet, biztos lesz pár kérdésed a miértekről és hogyanokról. Ebben segít a Dungeon World útmutató, amelyet most karácsonyi ajándékként nyújtunk át neked! [A késésért a szerkesztő magára vállalja a felelősséget. - a szerk.]
Az útmutatóban részletesen olvashatsz magyarázatokat az alapvető mechanizmusokról, a harc levezetéséről, egyedi lépések kialakításáról és a világ építéséről. Emellett egy példakampányt (kezdő szituációt, ún. settinget) is bemutatunk, ahol azonnal izgalmas kalandokba keveredhettek csapatoddal bárkinek az oldalán. Érdekes kiegészítő osztályokat is megismerhetsz, amelyek szintén a játék működését, sokoldalúságát próbálják bemutatni. Egy rövid példajátékot is olvashatsz sok-sok megjegyzéssel, ami szintén a megértésben segít. Végül a magyar nyelvű verziót kiegészítettük a mesélőknek (és játékosoknak) ajánlott rengeteg hasznos forrással, amelyek évekre ellátnak titeket ötletekkel.

Szóval itt van ez az útmutató egy klikkelésnyire. Mit teszel?


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához