LFG.HU

elGabor
mesélőknekCimkek
Vashundara Bája

Vashundara Bája

„Mi várja a kalandozókat egy idegen világban? A kihívásoktól vissza nem rettenők előtt feltárulnak egy varázslatos palota dúsgazdag lakosztályai és féltve elrejtett titkai, s első pillantásra úgy tűnhet, csak a környezet nem emberekre szabott léptéke okozhat gondot. Csakhogy nem a kalandozók az egyetlen látogatók, és az előttük érkezők szívében sötét tervek lapulnak… a tét pedig egy ifjú isten élete!”

A Vashundara Bája a 2018-ban megrendezett jubileumi Kard és Mágia modulíró verseny második helyezett kalandja; szerzője Varga Zsolt, aki a Kockák és Sárkányok Youtube-csatornán részletesen is beszámolt a modul megírásának folyamatáról. Bár kis terjedelmű, „egyestés” kalandról van szó, de igen emlékezetes munkáról. A kaland egy szépséges, de külső fenyegetés alatt álló idegen világba röpíti a karaktereket, ahol először a különös környezet kihívásaival kell megbirkózniuk, majd a helyzetet felmérve először megismerni, pontosan mi is történik, utána pedig valahogy megoldani egy olyan kihívást, amely a frontális módszerrel biztosan meghaladná a képességeiket. A kaland 3-4. szintű kalandozók számára készült.

A Vashundara Bája PDF változata most ingyenesen letölthető a Kard és Mágia honlapjáról, de megjelent nyomtatásban is. A nyomtatott kiadás megvásárolható az EMDT webshopjából. Szállítása Magyarországon ingyenes!

***

A Békák Bosszúja

A Békák Bosszúja

Örömmel jelentem továbbá, hogy kijött az Echoes From Fomalhaut fanzin negyedik száma, és nyomtatásban szintén megrendelhető az EMDT-től. A tisztesség kedvéért említenem kell, hogy ez a kiadvány több tekintetben a magyar olvasók által már ismert anyagokat közöl: a Békák Bosszúja című kaland a Békák Kolostora első fele (kicsit más körítéssel és apróbb különbségekkel), a Technológiai Táblázat pedig a Kard és Mágia futurisztikus eszközeit bemutató cikk.

A fanzinban azonban teljesen új anyagok is helyet kaptak. Ezek közül az első Arfelbe, a Halott Isten Városába kalauzol el. A zombiisten kultusza által uralt város leírása bemutatja a sötét lelkű papokat, a rejtőzködő arisztokráciát, és azokat az embereket, akik a hatalmas templom-komplexum árnyékában élnek. A másik anyag Erillion szigetének nyugati felére kalauzol el: a vadonban megbújó udvarházak körüli emberi településektől távol háborítatlan erdőségek, különös csodákat rejtő hegyek, és kietlen partvidékek tárulnak fel – az biztos, hogy kalandozónak való vidék!


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához