LFG.HU

Niolle
hírekCimkek

Újraindult az AbryssMush a http://abryss.rpg.hu címen (játékosok közvetlenül a telnet://abryss.rpg.hu:5001 -re is mehetnek). Az AbryssMush, mint neve is mutatja, a Codex világán jatszódik. Ezen belül is Sytisben, ahol a karakterek két házba tömörülhetnek. (http://abryss.rpg.hu/index2.php?oldal=hazak)

De kezdjük talán azzal, hogy mit is jelent a MUSH. Angolul a Multi User Shared Hallutination rövidítése. Számunkra lényegesebb a szerepjáték, avagy a karakter kijátszása, mint a kockák dobálása, és mindenféle “kill” parancsok kiadása. Szerintünk ez egy forma arra, hogy az asztali játékot kedvelőek a távolságot leküzdve játszhassanak Interneten keresztül.

Igyekeztünk mindent egyszerűvé, mégis élvezetessé tenni. Nem szükséges, hogy ismerd a Codex szabályrendszerét, kezdetnek az is elég, ha csak a honlapon szereplő információkkal rendelkezel. Nincs szükség karakterlap kitöltésére, csupán egy hátteret és egy leírást várunk el játékosainktól.

A háttérben az előtörténeten keresztül jelenik meg, hogy ki miben képzett, és ezeket a képzettségeket mikor szerezte meg, a leírásban pedig mindent megmutathatsz, amit egy felületes szemlelő észrevesz rajtad.
A játék menete az úgynevezett “poz”-ok egymásutániságából áll. A “poz”-ban írod le, hogy a karaktered hogyan reagál egy adott szituációra, mit mond, kinek mondja, illetve minden egyéb cselekedetet itt lehet leírni.
Az egész játékon végigvonul egy főbb kalandszál, de a játékosok nyugodtan játszhatnak a KM-ek nélkül is kisebb “epizódokat”.

A honlapunkon (http://abryss.rpg.hu) további információkat találhattok a MUSH-ról, Abryssról, a szabályokról és a parancsokról, illetve, hogy milyen kliensekkel tudtok kényelmesen játszani.

Akinek további kérdése van, keressen meg a játékban, vagy írjon a niolle@freemail.hu emailre.

Niolle/
Valentine

ui: kis ízelítő egy régebbi játékból:

Regsion szélesen elmosolyodik. “Úgy látom nem sokat tud Ön rólunk, hölgyem… a mi házunk ardún ház, ardún szokásokkal, tradíciókkal, vallással. Mi csak egy Úrban hiszünk, s bár más módon, máshogy hívva, de alighanem abban hisznek Önök is… még ha el nem ismernék ez semmi pénzért sem. Amúgy pedig had köszönjem meg, hogy ilyen készségesen lealacsonyodott hozzám – fárasztó lenne a lóval beszélgetni Ön helyett…” – mosolyog megint.

“A lealacsonyodás talán túlzó kifejezés, uram,” mosolyog Niolle “hiszen Ön jóval magasabb nálam. A helyes kifejezés az Ön szájából talán az lenne, hogy “még nálamnál is lejjebb alacsonyodott”, de ez túl erős sértés lenne még ehhez a szomorú időhöz is.” tekint fel majdnem nevetve a férfira.

Regsion elneveti magát, szívből jövőn… de szerfelett röviden. “Tudja hölgyem, kezdem élvezni ezeket a véletlen találkozásokat…” – vallja be. “… nem mondanám, hogy vágyom rájuk, de nem is menekülök előlük, azt hiszem. Ön éles nyelvű, de okos hölgy, kedves Niolle… nem szívesen házasodom Önnel, de meg kell hagyni, járhattam volna rosszabbul is…”


Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://abryss.rpg.hu]
A szerző más irásai
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához