LFG.HU

Garaboncias
hírekCimkek

Húszoldalú logoMegjelent a Húszoldalú – Magyar D&D fanzin legújabb száma, amely a „Downtime” tematikáját járja körül. Mi történik két kaland között? Milyen időtöltési útmutatások és eszköztárak állnak rendelkezésünkre, ha színes és emlékezetes módon akarjuk eltölteni ezeket az átmeneti hétköznapokat? Cikkeink ezekre a kérdésekre keresik a válaszokat. Most d4 módosítóval!

A Húszoldalú most először egy olyan témát választott aktuális számához, amelyet az olvasói szavaztak meg két lehetőség közül a Facebook-oldalon. Mostani számunk nyertese – igen szoros eredmény mellett – a „Downtime” lett, amelyet fordítottak már magyarra sokféleképpen. Csak pár példa: közbülső tevékenység, köztes időtöltés, szabadidős elfoglaltság. Mi címnek a „Két kaland között”-et választottuk, de szerzőinknek meghagytuk a szabadságot, hogy saját fordítást használjanak cikkeikben, vagy egyáltalán ne fordítsák le az angol eredetit. Így lehetőségük nyílt a tartalomhoz igazítani a formát; azaz olyan kifejezést használni, amely leginkább segít mondanivalójuk átadásában.
Hogy mi pontosan a „Downtime”? Ha a fentiekből vagy a játékélményekből nem derült volna ki eddig, cikkeink alapján már mindenki számára világos lesz. A kínálat ezúttal nem csak sokszínű lett, de terjedelmes is, így például az interjú külön d4 mellékletbe „szorult”. Cserébe igyekeztük a korábbiaknál szellősebben tördelni a szövegeket, hogy kényelmesebb legyen az olvasás.

Mielőtt még belefognátok a tartalomjegyzék átböngészésébe, előtte szeretnék figyelmetekbe ajánlani egy szavazást. A fanzinunkkal kapcsolatban felmerült, hogy igény lenne nyomtatott verzióra is az ingyenes pdf mellett. Ennek kapcsán elindítottunk egy szavazást arról, hogy rászánnátok-e pár száz forintot egy igényesen nyomtatott Húszoldalúra.
Minél többen szavaztok arra, hogy igen, annál olcsóbb lesz: ha elérjük az 50 főt, akkor várhatóan 480 Ft + ÁFA + postaköltség lenne az ára egy számnak. Ha nem, akkor valamivel drágább. Aki még nem szavazott, az megteheti ide kattintva, aki pedig már szavazott, annak ezúton is köszönjük a véleményét! Nem is szaporítom tovább a szót, jó olvasást kívánunk és aktív pihenést két kaland közé!

Húszoldalú S2E1 boritó

TARTALOM:
Beköszönő, IMP-presszum

MI TÖRTÉNIK KÉT KALAND KÖZÖTT?
Kocsmapulttól a várárokig (Urban/Deodatus) 1
Kell-e nekem holtidő? (Nagy Áron) 2
Big time, downtime (Greglorious) 4
Télidőben (Lia Felis) 5

IDŐTÖLTÉSI ÚTMUTATÁSOK
Karakterek a világban (Bulldy) 8
Mindennapok Középföldén (Garaboncias) 9
Kalandok közötti eszköztár… (Varga Zsolt) 11
Mágikus labormunkák (Glowface) 13
Lecke tolvajnyelvből (Kyarra) 15

MORÁLIS MESÉK
A restség bűne (Nemes Márk) 16

MUSADO DE PERELLA BOLYONGÁSAI
Aid-den, a nyugalom szigete (renugard) 18

MÉDIA & KÖZÖSSÉG
Roll Player Youtube csatorna (Murly) 20

D4 MELLÉKLET
„Nem beszélni akarok róla, hanem megcsinálni”
Varga Zsolt interjú (Garaboncias)

 

Arra kérünk mindenkit, aki regisztrált tagja az LFG.HU közösségének, hogy a fanzint a Letöltés-rovatból töltse le! Mindenki másnak külsős terjesztés céljából itt a közvetlen link!


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához