LFG.HU

dekszter
hírekCimkek

winter

A Fantasy Flight Games nem csak ül a Legend of the Five Rings jogain, hanem a kártyajátékhoz rendszeresen megjelenő kiegészítők mellett a szerepjáték is növekszik.
Az alapkönyv és a Game Master’s Kit mellé nemrég érkezett az Emerald Empire, ami talán az egyik legfontosabb kiegészítő volt a korábbi kiadásoknál is, hiszen jóval nagyobb terjedelemben mutatja be Rokugan egyedi szokásait, földrajzi jellegzetességekeit, a szociális osztályokat, vallást, oktatást vagy a halálosan fontos etikettet.

courts

Az ingyenesen letölthető Wedding at Kyotei Castle kaland (ami egy 1. kiadásos kaland, a Murder in Kyotei Castle új kimonóba öltöztetve) után térképpel és tokenekkel érkezik majd a Winter’s Embrace című kaland, ami a XVIII Hantei császár Téli Udvarába kalauzolja a játékos karaktereket. Ehhez a modulhoz szervesen kapcsolódik a következő előrendelhető kiegészítő, a Courts of Stone, ami az udvaroncok, követek és diplomaták sokszor veszélyes életét mutatja be – egy udvaroncokkal teli terem lehet ugyanolyan halálos, mint egy valódi csatatér. A politikai trükkök és szokások mellett a könyvben helyet kap majd természetesen rokugani románc is, hiszen igazi szamuráj dráma nincsen szerelem nélkül.

Ezt a tematikát követve érkezik egy másik kalandmodul – kiegészítő páros is. A Mask of the Oni, az Árnyvidéken négyszáz éve romokban álló Hiruma kastélyhoz vezeti a karaktereket. Ahogy a Winter’s Embrace esetében, itt is térkép és tokenek lapulnak a csomagban. Ehhez a kalandhoz természetesen a Shadowlands című kiegészítő párosul, ami Rokugan legrettenetesebb és legveszélyesebb helyét, az Árnyvidéket, Fu Leng birodalmát mutatja be részletesen.

A modulok 19,95, a két kiegészítő pedig 39,95 dolláros áron rendelhetőek elő a Fantasy Flight Games honlapján, de pontos megjelenési dátummal még egyik sem rendelkezik.

shadowlandsoni


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához