LFG.HU

rosz angyal
ismertető

Akkor csapjunk bele a lecsóba. A film szerintem zseniális történettel rendelkezik. A sztori eleje. Adott egy viharos országút, amin 10 ember autózik. Ezek az emberek különböző okok miatt bekényszerülnek egy motelba. Itt viszont elszabadul a pokol. Valaki szép lassan elkezdi legyilkolászni őket, majd a hullák mellett egy szoba kulcsot találnak a túlélők. Ezen szoba kulcsok a 10-től lefelé csökkenő számozással kerülnek elő. De ha még hozzá teszem azt, hogy a hullák eltűnnek és semmi nyom nem marad utánuk, akkor a kedves olvasó nyugodtan legyinthetne egy nagyot, hogy már megint egy ócska horror film, ahol még egy rendes cica baba társulatra se futota az alkotók pénzéből. Ez így igaz is lenne, ha a film nem hajazna Agatha Christie “Tíz kicsi néger” című örökbecsű krimijére, és nem lenne a filmnek egy másik mellékszála. Amely pedig egy kivégzés előtt álló rab, 24 óra múlva végeznék ki, ügyének újra tárgyalása akar lenni. Akár hiszi az olvasó akár nem, ez a két száll összefog futni, de hogy hogy az legyen a film titka.

A film főszereplői között vannak híres színészek is, csak hogy kedvencemet Ray Liottát említsem meg. A színészek szerintem jó eljátszzák a rájuk osztott szerepeket, én legalábbis semmi extra játékot nem láttam a vásznon. Bár a figurák klisészerűek lettek, a kiégett hekus, a nyafka primadonna, a kicsit együgyű mostoha papa és a többiek így volt honnan ellesni a “karaktereket”.

A rendezéssel voltak problémáim. A film egy kicsit túl mutat az egyszerű thireller keretein, inkább egy softosabb horror jelző illene rá. Mivel szerintem inkább a horror jelleg dominál, ezért nem menekülhetünk meg, a horror filmek jó kipróbált rémisztgetési technikáitól. Így kénytelenek leszünk nagyot ugrani, mikor a halk és idegfeszítő muzsika után, hirtelen jelenetet váltás történik, ahol is valaki veszettül kiabál, de a macska ráugrik (vagy rádobják) valamire, ami csörög, azért szerencsére elmarad. De ez engem is csak azért zavart, mert egy thrillerre vágytam és nem egy horror technikákkal való rémisztgetésre. De amúgy mikor lelkiekben átálltam, erre a műfajra, már egészen jól elugrálgattam a nézőtéren.

A konklúzió? Szerintem nézzétek meg ezt a filmet, mert a rendezés nem volt olyan rossz, sőt jó volt. Pl.: tökéletesen vezeti a nézőt, nekem 3-szor kell eldobni a “Ki a gyilkos” teóriám.
Szóval ha szereted a nem túl durva ijesztgetést és egy (szerintem) jó sztorira vágysz, nézd meg ezt a filmet. Csak ajánlani tudom.


A szerző más irásai
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.