LFG.HU

aura
ismertetőCimkek

1. Going Under
2. Bring MeTo Life
3. Everybody’s Fool
4. My Immortal
5. Haunted
6. Tourniquet
7. Imaginary
8. Taking Over Me
9. Hello
10. My Last Breath
11. Whisper


A csapat neve bevallom, okozott némi fejtörést, mert amikor először meghallottam a zenéjüket, (természetesen) nem bírtam megjegyezni a szót és két hétig kutattam utánuk mindenhol, persze rossz névvel. Aztán csak a szerencsének köszönhettem, hogy végül mégis megleltem őket, mikor egy haver elkezdett lelkendezni, hogy milyen jó zenét is hallott ő és gyorsan át is hozta a CD-t. Amikor a borítót megláttam, már tudtam, hogy ez az, amit keresgéltem.

A nevük valószínűleg nem csak a piacon szerzett középfokú nyelvvizsgával rendelkezőknek okozhatott problémát, mert már a saját honlapjukon található önéletrajzukat rögvest egy magyarázattal kezdték, hogy mit is jelent a szócska, miszerint: evanescence (ev’e-nes’ens ) (ez minden bizonnyal kiejtési segédlet a szóhoz) = elenyészés, vagy eltűnés (pl. gőzé).
Az együttes egyébként már nem az első albumát adta ki, de régebbi számaik, ugyan hangulatosak, talán mégsem mind voltak ennyire kiforrottak, mint a Fallen albumon lévők. Ann Lee hangja nagyon jól illik ehhez a visszafogottan sötét hangulatú rockzenéhez, amit ráadásul jól elkapott pillanatokban zongoraszóval, kórusénekkel, kellemes digitális effektekkel színeznek. Nekem szólóként is nagyon tetszett, de férfi kísérettel sem utolsó. Néhány kedvencem:

A Bring Me To Life eredetileg a Daredevil c. filmhez készült, úgyhogy talán ez a legismertebb mindenki előtt. Itt azt mondanám, hogy az együttes zenéje nagyon erősen hajaz a Linkin Park stílusára – Amy hangját itt kellemesen kiegészíti Paul McCoy (12 Stones) éneke – azonban végighallgatva az egész albumot, ez az érzés, bár nem veszett el, de csökkent egy kicsit.
A Haunted az album talán legsötétebb hangulatú száma. Mind szövegében, mind hangulatában igencsak eltalált nóta. Aki ezt szereti, annak szinte biztos, hogy érdemes beszereznie a CD-t.
Hello: nos, ez a személyes kedvencem. Amy hangja egy az egyben érvényesül a zene mellett, és valamiért a Final Fantasy-film jutott eszembe róla, bár azt azóta sem tudom megmagyarázni, hogy miért. Maradjunk annyiban, hogy egy nagyon jól eltalált lírai szóló.

Összességében azt mondanám, hogy az albumon emészthető, kicsit talán populárisabb, de mindenképpen kellemes hangzású és sötét, szomorkás, kesernyés zenék vannak, csak javasolni tudom mindenkinek, aki kedveli az ilyesmit.

Az együttes hivatalos honlapja: http://www.evanescence.com


Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://www.evanescence.com]
A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.