LFG.HU

CikkBot
hírekCimkek

2019-ben is megrendezésre kerül a Társasjátékos Olympia, amelynek már több éves hagyománya van Magyarországon. A Nebuló XXI. Alapítvány célja a Társasjátékos Olympia szervezésével a társasjátékozás ismertségét és elismertségét tovább növelni. A Társasjátékos Olympia egy olyan kezdeményezés, mely által egész évben, országszerte egyre több ember ülhet asztalhoz, hogy társasjátékokat játsszon, összemérje a versenyzők társasjátékos tudását, és a verseny kapcsán másokat is bevonjon a társasjátékozásba.

A Társasjátékos Olympián a gyakorlott társasjátékosok mellett eséllyel indulhatnak azok is, akik a társasjátékokkal csak most ismerkednek, hiszen nem lehet tudni, hogy kiben rejlenek a modern társasjátékozáshoz szükséges kompetenciák, képességek. A szervezők szándéka, hogy a versenyzésbe a korábbiaknál még újabb – többek közt – középiskolás játékosok is bekapcsolódhassanak.

A selejtezők országszerte zajlanak az év során társasjátékos klubokban, egyesületekben, és a társasjátékos szórakozóhelyeken. A GameRelation alkalmazás (www.gamerelation.hu) ­­– mely immár második éve támogatja a Társasjátékos Olympia szervezését ­–­ ­segítségével bárki megtalálhatja a lakóhelyéhez közeli társasjátékos helyeket. A játékosoknak a lejátszott meccseket rögzíteniük kell az alkalmazásban, majd pedig hitelesítteteni az eredményt, mely feltétele a Társasjátékos Olympián való részvételnek.

7csodapar

A potenciális Társasjátékos Olympiai játékok aktuális listája a GameRelation oldalán tekinthető meg, ami folyamatosan bővül. Összesen legfeljebb 20 társasjáték válhat Olympiai játékká: minél többen játszanak hitelesített meccset egy játékkal, annál nagyobb eséllyel válik olympiai versenyszámmá. A játékokok között vannak egyszerűbb parti, illetve családi játékok (pl. Dobble, Azul, Carcassone), de összetett stratégiai játékok is, mint például a Kasza vagy a Concordia.

Május 1-től a társasjátékos hitelesítő helyeken kezdődnek a Társasjátékos Olympiai versenyek. A versenyfelhívásokat szintén a GameRelation oldalán lehet megtalálni. Szeptember 1.-november 16. között pedig a Társasjátékos Olympiai bajnokságok kerülnek megrendezésre, melyekre a szervezők a GameRelationben szerzett pontok alapján hívják meg a versenyzőket.  2019. november 24-én a VIII. Társasjátékok Ünnepe®-n kerül sor az ünnepélyes eredményhirdetésre és díjkiosztóra.

Nemcsak az egyes társasjátékos versenyszámok dobogósai részesülnek pénzjutalomban és további értékes nyereményekben, hanem megválasztjuk Az év társasjátékos bajnokát is. Azon indulók, akik idén nem lesznek társasjátkos olympikonok is rengeteg társasjátékos közösségi élménnyel lesznek gazdagabbak

Reméljük, hogy életkortól függetlenül minél többen kedvet kapnak és kipróbálják magukat (akár) több társasjátékos versenyszámban is! Sok sikert és társasjáték-élményben gazdag versenyszezont kívánunk!

A Társasjátékos Olympia Szabályzata itt érhető el: http://nebuloalapitvany.hu/szabalyzat2019/

Rövid összefoglaló film a tavalyi döntőkről: https://www.facebook.com/gamerelation/posts/2250590905001319


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához