LFG.HU

Rorimack
hírekCimkek


Az egész egy átlagos gothami éjszakán kezdődött. A felhők között át és átragyogtak a csillagok, az eső, mintha sohasem akarna végeszakadni, csak hullt, csak hullt…

Az az igazság, hogy ez a bizonyos egész egy Sandy Collora nevezetű tehetséges rendezővel kezdődött, aki elhatározta, hogy vászonra álmodja Batmant, ahogy azt ő megismerte – nem a filmek, hanem a képregények denevéremberét.

Elhatározását tett követte, s fél év előkészület, valamint négy nap forgatás után elkészült az a Batman, amit a rajongók még csak remélni sem mertek: egy Batman, ki nem bújik gumipáncélba, s dacára 2003-nak, ha bajba kerül, sem szorul wire-fu-ra.

A film, dacára a harmincezer dolláros költségnek, teljes egészében nonprofit munka: a közel 100 darabos DVD változat ingyen jutott el a rendező ismerőseihez, és a sajtóhoz, s ma már (szerencsére Collora korábbi ígéreteivel szemben), szintén ingyenesen elérhető az Internetről is.

Habár maga az egész mű összesen nyolc perc, a San Diego-i Képregény-találkozón rajongók ezreinek maradt tátva a szeme a csodálkozástól, s egyesek már mint minden idők legjobb Batman-filmjét emlegetik.

S talán nem is annyira alaptalanul: a képernyőn az “igazi” Bruce Wayne-nel találkozatunk, s Joker alakja is mert szakítani a Jack Nicholson-i előképpel: ez a Joker a Gyilkos tréfa (The Killing Joke) lapjairól lépett elénk, s őrültebb, mint valaha…

Az Arkham Asylum szökevénye egy sötét sikátorba menekül, nyomában a Denevéremberrel. A két ősellenség megküzd egymással, s a fekete csuklya alatt Bruce Wayne már érzi, övé a győzelem.

Ekkor azonban újabb, ismeretlenül is ismerős ellenfelek tűnnek fel. Vajon van-e kiút Batman számára ebből a zsákutcából?


Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://www.theforce.net/theater/shortfilms/batman_deadend/]
A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához