LFG.HU

taverna
fatman
mesélőknekCimkek

A Holtak éjszakája (Night of the Walking Dead) ideális kaland kezdő vagy 1. szintű csapatnak egy Ravenloft kampány elindításához. A gyári modul eredetileg Adnd-hez készült, és egy sorozat része. A sorozat hat részből áll, egy bizonyos Hyskosa nevű vistani jós látomásairól szól, amelyek a Nagy Együttállást vetítik előre. Ez a történet a jóslatok egyikének bekövetkeztét beszéli el, melynek a karakterek is aktív résztvevői.

A kaland első sorban a nyomozásra épül, fontos szerepet kapnak a szociális szakértelmek, de azért a harcra éhes játékosok is megtalálhatják a számításukat.
Ismerd meg tehát a Tarascon család hátborzongató történetét, és vezesd be a játékosokat abba a világba, ahol egyetlen ember gyengesége egy egész közösség végzetét hozhatja el. Kiszakítják-e a karakterek Luc Tarascon-t transz-szerű állapotából? Megállítják-e a zavart elméjű gyilkost? Megmentik-e a falut az éjszaka förtelmes lényeitől és megszabadítják-e a rettegett átoktól? Mindez kiderül a kaland során!


Holtak éjszakája
Hivatalos Ravenloft® kaland 4-6, 1.-3. szintû karakter számára

Mesélôknek
A lentebb következő anyag már csak a mesélőkre tartozik, a játékosok most hagyják abba az olvasását!
Mint mesélő, legalább egyszer olvasd át az egész történetet, mielőtt nekiállnál levezetni. A játékosoknak és karaktereiknek kell élvezniük a meglepetéseket és a rejtélyeket, nem neked. Annak érdekében, hogy fenntartsd a megfelelő feszültséget, iramot és hangulatot, amik a RAVENLOFT kaland elsődleges elemei, tudnod kell mi fog történni. Minél jobban felkészülsz, a játékosok annál jobban fogják élvezni a játéküléseket.

Ez a bevezetőszintű kaland abból a célból készült, hogy megnyissa a Köztes Síkot az új játékosok, új karakterek, vagy akár mindkettő előtt. Ez persze nem azt jelenti, hogy a kaland egy sétagalopp. Messze nem az. Ha a játékosaid nem törődve a veszéllyel, belesétálnak abba anélkül, hogy előbb megvizsgálnák azt, vagy felkészülnének rá, akkor nyugodtan mutass rá módszereik hibáira.

A Holtak éjszakájának helyszíne Souragne, egy szigeten fekvő birtok, amit először a RAVEN-LOFT boxed set-ben mutattunk be, és később a Domains of Dread-ben részleteztünk. Ezt természetesen nem kell tudatnod a játékosaiddal, nekik a karaktereiken keresztül kell felfedezniük a helyszínt…


Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://rpg.hu/download/moduls/notwd_hun.zip]
A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához