LFG.HU

HammerTimeCafe
Taliesin
hírekCimkek

„Az idők kezdetén egy háború az Istenek és a Titánok között örökre megváltoztatta Thylea földjét. Évezredekkel később érkeztek az első halandók hajók és sárkányok hátán.
A Sárkányurak voltak a bajnokok, akik legyőzték a Titánokat 500 évvel ezelőtt, és megkötötték a Béke Fogadalmát. De a Fogadalom ereje gyengül, és a Titánok bosszúra szomjaznak.
Egyike vagy a prófécia által megjövendölt hősöknek, hogy egyszer és mindenkorra véget vess a küzdelemnek. Dalnokok zengik majd tetteid az elkövetkezendő évszázadokban… ha túléled.”
(A Kickstarter ajánló szabad fordítása a szerző által)

Kevesebb, mint két nap múlva zárul az Arcanum Worlds kalandkönyvének Kickstartere. A D&D ötödik kiadásához készülő Odyssey of the Dragonlordsban a kalandok helyszínéül az ókori görög mitológiát idéző Thylea földje szolgál, és a kalandorok is ehhez mérten, Héraklészhoz hasonló eposzi hősöket testesítenek meg.

OdysseyoftheDragonLords1

A készítők ízelítő gyanánt ingyenessé tették a játékosok számára írt útmutatót (Player’s Guide), amiben megtalálható több új faj és archetípus leírása. Ez az ingyenes anyag önmagában is alkalmas egy rövid egy alkalmas játékhoz, hogy valaki körbe nézzen Thylea világának szirén énekektől hangos tengerpartjain és kentaurok taposta lankáin.

Az eddig elért célok alapján a könyv tartalmazni fog a világleíráson túl 2 kalandot is:

 • City of Aresia: Egy városi kaland a harcos szerzetesek városában 1-10. szintű kalandozók számára,
 • Sunken Kingdom: 10. szint feletti kalandorok pedig felfedezhetik maguknak a kincsekkel teli Elsüllyedt várost.

Az írói és designer gárda olyan nevekből áll, mint például:

 • James Ohlen
  Olyan játékok fűződnek a nevéhez, mint a Baldur’s Gate 1 és 2, a Neverwinter Nights, a Dragon Age: Origins, valamint a Star Wars: Knights of the Old Republic.
 • Jessy Sky
  Aki részt vett a Star Wars: The Old Republic több kiegészítőjének írásában.
 • Drew Karpyshyn
  A Darth Bane novellák írója, valamint íróként részt vett a Baldur’s Gate 2, a Mass Effect 1 és 2, valamint a SW: KotOR játékok történetének írásában is.

A szabálykönyv grafikai design felelőse pedig Michael Cross (Mistborn RPG, Achtung! Ctulhu, Star Trek Adventures, Conan: Adventures in an Age Undreamed of).

A térképek és további karakter rajzok a következő grafikusok munkáját dicséri:

OdysseyoftheDragonLords3

Ha valaki szeretné támogatni a könyv megjelenését, annak még nem késő csatlakozni, de aki ódzkodik a Kickstarter intézményétől vagy csak kihagyja, az se búslakodjon: a könyv hivatalos megjelenése 2019 szeptemberében várható.

További részletek a játék Kickstarter oldalán, valamint az Arcanum Worlds honlapján.

 


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához