LFG.HU

Taliesin
hírekCimkek

Június 6-ig lehet még támogatni a Sigil Stone Publishing új, az OSR hullámot meglovagoló, Five Torches Deep (FTD, régi nevén O5R) szabálykönyv Kickstarter kampányát.

A készítők ígérete szerint egyszerre fogja ötvözni a D&D 5. kiadásának (5e) legjobb játékmechanikáit, az OSR szabályrendszerekre jellemző keményebb, komoly kihívásokkal teli világot, illetve a modern szabálykönyvekre jellemző áramvonalas és könnyen átlátható dizájnt.

Az FTD azoknak íródik, akik szeretnék megismerni az OSR játékok szemléletét – nehéz döntések, veszélyes küzdelmek, tárgyak fontossága és használhatósága, illetve, hogy nem csak a játékmechanika ismere a fontos, hanem a játékosi kurázsi is – de nem akarnak a nulláról megtanulni egy régebbi (vagy régiesnek ható más OSR) szabálykönyvet, hanem már rendelkeznek az 5e működésének ismeretével.

fivetorchesdeep

A Kickstarter kampány érdekessége, hogy nincsenek plusz célok és bónuszok (stretch goal) csak egy támogatási szint van ($10), ami magában foglalja a szabálykönyv pdf változatát illetve a támogatók önköltségi áron jutnak a fizikai példányhoz a DriveTroughRPG Print-on-Demand szolgáltatásán keresztül.

Ha valaki először megismerkedne a konkrét szabályokkal, mielőtt pénzt költene rá, arra is lehetősége van.
A szabálykönyv mindenféle képtől mentes béta változata egy ideje ingyenesen elérhető (Reddit).

A könyv várható megjelenése 2019 szeptemberében lesz.

Akit bővebben érdekelne a dolog, további információkat a szerepjáték Kickstarter oldalán talál.

 


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához