LFG.HU

CikkBot
hírekCimkek

Május 23-án megjelent a Creative Assembly népszerű sorozatának legújabb képviselője. Ahogy azt a címe alapján könnyűszerrel kitalálhatjuk, a PC-exkluzív Total War: Three Kingdoms a széria történelmi epizódjait erősíti. Kalandjaink 190-ben veszik kezdetüket Kínában, ahol a kegyetlen hadúr, Dong Zhuo magához ragadta a hatalmat, és a Han-dinasztia utolsó császárát, a Shaoként trónra lépő Liu Biant bábként rángatva térdre kényszerítette az országot. Helyzetét megkönnyíti, hogy a legyőzésére létrehozott koalíció gyakorlatilag szétesett, hiszen annak résztvevői a maguk pecsenyéjét kezdték el sütögetni. Ráadásul a polgárháborútól szenvedő vidék helyzetét még tovább nehezíti, hogy a magukat sárgaturbánosoknak nevező, vallási fanatikus parasztlázadók sem riadnak vissza az erőszaktól, ha céljaik eléréséről van szó.

totalwar_three_kingdoms_

A játék fő érdekessége, hogy két, merőben eltérő élményt jelentő mód közül választva vethetjük bele magunkat a császári trónért folyó küzdelembe. A Recordsra voksolva elhúzódó, realisztikus csatákra készülhetünk, míg a Romance mellett döntve tábornokaink emberfeletti teljesítményre képes hősökként tarolják le a harcmezőt. Ezen kívül további újítás, hogy a korábbi felvonásokban kissé elnagyoltan szereplő diplomácia jóval nagyobb szerephez jut. Legalább olyan fontos, hogy jó alkukat tudjunk kötni, mint hogy legyen egy ütőképes seregünk. Sőt, több, a meggyőzés erejére építő hadúrnál eleve bukásra vagyunk ítélve, ha nem használjuk a szavak erejét.
Lényeges, hogy a játékot előrendelők, vagy azt a megjelenés utáni első héten megvásárlók ajándékképpen megkapják a már említett sárgaturbánosok frakcióját.

Az alkotás az eddigi információk alapján igencsak jól sikerült: a több lap kritikáit összesítő Metacritic-en 84%-on áll.

Ti be fogtok ruházni a játékba?


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához