LFG.HU

Garaboncias
hírekCimkek

Húszoldalú logoMegjelent a Húszoldalú – Magyar D&D fanzin legújabb száma, a Csodalények! A természetfeletti szörnyekkel és egyéb entitásokkal foglalkozó cikkek mellett egy képregényt és egy komplett kalandmodult is kínálunk, valamint megemlékezünk benne rajongói magazinunk egy éves fennállásáról. A Húszoldalú ingyenesen letölthető az LFG.hu oldaláról pdf formátumban (regisztrált felhasználók ezt a Letöltés-rovaton keresztül tegyék!), de ha szeretnétek a jövőben nyomtatott példányt is belőle, ne felejtsétek ezt jelezni a fanzin Facebook-oldalán az erről szóló szavazásban!
Némi ízelítő az aktuális kínálatunkból: Hogyan alkossunk Kalandmesterként természetfeletti lényeket a magunk és a játékosaink számára? Hogyan mesélhetünk a segítségükkel akár mélyebb, megrázóbb, tanulságosabb történeteket is? Mi borította sötétségbe Calimport városát? Mivel táplálkozik a Mágiafaló, és mi fán terem a Lélekgyökér? Miért kellett meghalnia Kaspar Hausernek? Mi az az Adventurer’s League Hungary, és milyen szerepjátékos nyári táborok várhatóak idén? Mit jelent egy múló szórakozás Baroviában? S vajon miféle nyeremény lesz a jutalma annak, akit az évfordulós kvízünkre mind az öt választ helyesen beküldők közül sorsolunk ki? E kérdésekre csupán az találhat választ, aki elolvassa a Húszoldalút, s kíváncsi a Csodalények világára!

Figyelem! Spoiler-veszély! Az Yjun szektája című kaland valószínűleg lemesélésre kerül a Hősök Hajnala idei táborában, ezért mindenki csak saját felelősségre nézzen bele!

Szerkesztőségünk nevében ezúton is köszönjük, hogy az elmúlt egy évben velünk tartottatok, és arra kérünk, maradjatok olvasóink a jövőben is!

Húszoldalú II/2 - Csodalények

TARTALOM:
Beköszönő, IMP-presszum

SZÖRNYALKOTÁS
Egyéni szörnyalkotás a D&D 5e-ben (Glowface) 1
Szörnyalkotás kezdőknek – Bolyhocska (Lia Felis) 3
Fajok keletkezése természetellenes kiválasztódás útján (DMG) 4
Epidiah kreatív polimorfizációs készüléke (Urban/Deodatus) 5
Hollókirálynő (Kyarra) 6

MORÁLIS MESÉK
Rémmesék vs. mesebeli rémek (Nemes Márk) 7

MUSADO DE PERELLA BOLYONGÁSAI
Éjfekete napok (renugard) 10

SZÖRNYEK
Mágiafaló (renugard) 11
Lélekgyökér (renugard) 12

KALAND
Yjun szektája (Farsang Peti) 13

MÉDIA & KÖZÖSSÉG
Adventurer’s League Hungary – Viola Attila interjú (Garaboncias) 18
Évfordulós kvíz 20
Táborajánló 20

+ Ravenloft képregény (G&B Schmudla)

Arra kérünk mindenkit, aki regisztrált tagja az LFG.HU közösségének, hogy a fanzint a Letöltés-rovatból töltse le! Mindenki másnak külsős terjesztés céljából itt a közvetlen link! Jó olvasást kívánunk mindenkinek!


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához