LFG.HU

CikkBot
hírekCimkek

Bár már egy ideje sejteni lehetett, hogy a leginkább a Divinity-szériáról ismert Larian Studios tagjai a BioWare klasszikusának új epizódján dolgoznak, a hivatalos bejelentésre ma estig, a Google Stadia élő konferenciájáig kellett várni. Sok információ egyelőre még nem derült ki, ám az a kevés amit tudunk, igen érdekesnek tűnik.

Baldur's Gate 3 logoA Google több platformot is megcélzó streaming-szolgáltatása, a Stadia mellett a jelek szerint Steamről és GOG-ról is elérhető lesz a CRPG (az Epic Store-ból viszont határozottan nem), melyben a rettegett agyszívókkal gyűlik majd meg a bajunk. Az is biztosnak látszik, hogy a történet az idén szeptemberben érkező Baldur’s Gate: Descent into Avernus című asztali szerepjáték kampány eseményei után fog játszódni. Emellett nem az első és a második rész főhősével kalandozunk majd – sőt, még azt sem erősítették meg, hogy ismét Bhaal egyik sarját fogjuk-e alakítani. A szabályrendszer körül is akad pár homályos folt, de az eddigi nyilatkozatok alapján a harmadik rész az ötödik kiadás kisebb-nagyobb mértékben átalakított szisztémáit használja majd.

A pontos megjelenési dátum még nem ismert. Ráadásul mivel a Larian alapítója, Swen Vincke leszögezte, hogy mindent önerőből terveznek megoldani, továbbá nem akarják elkapkodni a dolgokat, gyanítható, hogy egyhamar nem fogjuk a kezeink közé kaparintani a játékot. Persze, sosem lehet tudni…

Ti várjátok a Baldur’s Gate III-at?

 


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához