LFG.HU

aura
ismertetőCimkek

Emlékezetem szerint Magyarországon nem sok példa volt még eddig hasonló könyvekre. Ebben a kötetben viszont mindjárt három film műhelytitkaiba kaphatunk betekintést. Elsőként a Mátrix sorozat, majd az X-Men első és második része, végül a Terminator-trilógia kerül terítékre. A forrás a Starlog c. újság, ebből három számot találunk keménykötésben, igényesen előadva. Mindről találunk egy-egy részletekbe menő leírást, információkat a készítés folyamatáról és pár interjút a sztárokkal, a készítőkkel, harcművészekkel, stb.

Teszik mindezt szépen, színesen, sok képpel illusztrálva. Ami bajom nekem ezzel volt, hogy a készítők sajnos beleestek abba hibába, hogy egyszerre akarnak sok érdekességet elmondani, ugyanakkor próbálják óvatosan adagolni az információkat, hogy aki nem látta még, inkább kedvet kapjon a moziba menetelhez. Ez néha igen-igen érdekes és követhetetlen leírásokat eredményez. Még szerencse, hogy mindhárom sorozatot láttam, így ezzel nem volt gond. De amiket a még be nem mutatott részekről olvashatunk, nos, azt még kedvcsinálónak is kissé kevésnek éreztem. Sajnos a képaláírások is semmitmondóak, néhol egyenesen bugyuták lettek, esetenként közük sincsen ahhoz, amit ábrázol, de a képek minősége ezért kárpótolhatja az embert. Vannak részletek a filmekből, pár kulisszamögötti fotó, sztárfotók a főszereplőkről, rajzok a koncepciótervekből, az X-Mennél az eredeti képregényből is találunk részleteket. Az sem utolsó, hogy az egyes interjúkból és leírásokból a teljes háttér világosabbá válik, miszerint egyáltalán milyen alapgondolatból indult ki a mű, a készítők motivációi, a nehézségek, meg minden, amit ilyenkor elemezni szokás.

Becsülnivaló, hogy keménykötésű a könyv, és jó minőségű a papír is. Azt is mondhatnám, hogy ideális ajándék a filmeket szerető ifjoncoknak.

Bolti ár: 3300 Ft

Kiadó: SZUKITS
Terjedelem: 94 oldal
Kiadás éve: 2003
ISBN: 9639441643


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.