LFG.HU

Calien Awrel
novella

Átlagos volt, kerek és piros. Körülötte százával villogtak az apró lámpák, kattogtak a kapcsolók, és hasonló, de kisebb gombok sorakoztak. Mindez egy hatalmas vezérlőn díszelgett, melyet emberek serege járt körbe, adatokat hordva, tanácskozva. A piros gomb előtt is ült egy ember. Neki kellett megnyomnia, ha szólnak.
Nem akarta megnyomni. Tudta, ha megnyomja, azzal milliók életét változtatja meg, rossz irányba. Ha megnyomja, a sugárzás útján több ezer km-re is elterjedhet a hatása. Ha megnyomja, olyan láncolatot indít el, amelyet már nem akadályozhat meg. De ha nem ő teszi az első lépést, akkor az ellenfelei, és ezt nem engedhette meg magának. Talán már ők meg is nyomták a saját piros gombjukat, talán az emberei rosszul informáltak, és már elkezdődött. Ő sem várhat.

Gyereke volt, egy lánya, és egy felesége. Tudta, hogy rájuk is hatással lesz, önmagára is, mindenkire a környéken. Kevesen lesznek, akik nem kerülnek a hatása alá, akik eldugott, védett helyen vannak, de azok kevesen vannak. Nem akarta megnyomni, de ha szól a felső vezetőség, neki engedelmeskedni kell, neki meg kell nyomnia azt a gombot. Nem akarta, de félt, hogy ez az ügy nem az ő kezében van, fölötte állók játszanak velük sakkjátszmát.
Egy ember lépett hozzá, és szólt:
- Mehet.
Meg kellett nyomnia. Nem akarta, de mégis rátette az ujját, mert a kényszer, a hatalom nagy úr. Mutatóujja eltakarta a piros gombot.
” Talán így könnyebb lesz.”
Elhessegette minden gondolatát, és megnyomta.
Feje felett egy piros felirat villant fel, vészjóslón:
“ON THE AIR”
- Adásban vagy.


A szerző más irásai
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához