LFG.HU

Horus
hírekCimkek

Az AKIOSZ Irodalmi pályázata
beküldési határidő: 2003. október 31.

Országos irodalmi pályázatot hirdet (tartalmi megkötöttség nélkül) irodalomkedvelők számára az Alkotó Képzőművészek és Írók Országos Szövetsége (AKIOSZ). Maximum öt gépelt oldalon két novellát vagy öt verset jeligével ellátva kérnek postán eljuttatni szerkesztőségük címére:
AKIOSZ, 1067 Bp., Eötvös utca 29.
Beküldési határidő: október 31.
Egy pályázó maximum két jeligés pályázatot küldhet be. A beküldött anyagokat szakmai zsűri bírálja el, az első öt helyezett alkotásait 2004. évi Kristály Antológiában ingyen megjelentetik, és azt ünnepélyes keretek között adják át a nyertesnek.

“Megérkeztem, itt vagyok” Irodalmi pályázat a Humboldt-Egyetem szervezésében HOSSZABBÍTOTT HATÁRIDŐVEL
Beküldési határidő: 2003. november 31.
A pályázat azoknak szól, akik érdeklõdnek a történelem, kultúra, az irodalom, és az Európában éppen zajló változások iránt. Ha valami érdekes történt Önnel, vagy ha valami fontos mondanivalója van, ragadjon tollat és írjon Ön is! A pályázat mottója: “Megérkeztem, itt vagyok”.
Mindenki megérkezik egyszer valahová – egy új városba, egy új országba vagy életének egy fontos szakaszához… A mottó értelmezését Önre bízzuk.
Fontos azonban, hogy a beérkezett írások valamilyen módon az öt európai uniós tagjelölt állammal – Lengyelországgal, Magyarországgal, Csehországgal, Szlovákiával vagy Szlovéniával – valamilyen kapcsolatban legyenek.
Örömmel látunk minden még nem publikált irodalmi vagy publicisztikai írást, legyen az próza, esszé vagy vers. A téma megválasztásában teljesen szabad kezet adunk Önnek. Az írásokat lengyelül, magyarul, csehül, szlovákul vagy szlovénül várjuk.
Az írásokat két példányban, mind a kétszer ugyanazzal az álnévvel ellátva küldje a pályázat címére. Egy külön borítékban adja meg álnevét, nevét és címét.
Kérjük tüntesse fel az elsõ oldalon, hogy melyik országra vonatkozik az írása.
Kérjük, ne küldjön be tíz oldalnál hosszabb szöveget vagy tíz versnél többet.
A zsűri az egyes országokhoz kapcsolódó írások közül egyenként hármat fog kiválasztani.
Meghosszabbított beküldési határidő: 2003. 11. 31.
Címünk:
Humboldt-Universität zu Berlin
Fachbibliothek Slawistik
“WETTBEWERB”
Unter den Linden 6
10099 Berlin
További információk: http://people.blinx.de/wettbewerb
A könyvtár címe kizárólag a pályázati anyagok beküldésére szolgál.

Mécs László irodalmi díj
Nevezési – pályázási határidő: 2003. szeptember 30.

Az Országos Mécs László Irodalmi Társaság, a Boldog Jövőnkért Alapítvány Kiemelkedően Közhasznú Szervezet, a Lyra szerkesztősége, továbbá az Esterházy – Pálffy Népfőiskola meghirdeti a Mécs László Irodalmi Díjat. A Díj alapításával tisztelgünk Mécs László praemontrei szerzetes, költő emléke előtt , egyúttal szeretnénk nívós díjat alapítani a hazai amatőr irodalmárok számára.
A díjat pályázat alapján nyerheti el 1 fő 2003. évben.
Pályázati cím, info: Boldog Jövőnkért Alapítvány Kiemelkedően Közhasznú Szervezet, “Mécs László Irodalmi Díj”- 8501 Pápa, Pf. 192., telefon: 0630-4401397, e-mail: bjal@freemail.hu
A díjra pályázhat bármely magyar állampolgár eddig nem publikált irodalmi művel.
Jelentkezési alsó életkori határ: 14. év.
A pályázóknak címünkre el kell juttatni ajánlott levélben a következőket:
- maximum 3 irodalmi művet (vers, próza stb.)
- rövid önéletrajzot
- nevezési díjat (összege: 3000 Ft/fő)
- 1 db A4 méretű felbélyegzett válaszborítékot,
A díjazottat a Kuratórium, s felkért zsűri választja ki a beküldött irodalmi műveket alapul véve. A döntés ellen fellebbezésnek helye nincs, jogi út kizárva.
A díjjal Oklevél és minimum 15 000 Ft pénzjutalom jár (a pénzjutalom nagysága további szponzori támogatásokkal növekedhet). Minden pályázó Emléklapban részesül.
Nevezési – pályázási határidő: 2003. szeptember 30.
Határidőn túl érkezett nevezést, pályázatot nem veszünk figyelembe.
Pályaműveket nem őrzünk, meg és nem küldünk vissza.
A nevezési / pályázati / díjról számlát küldünk, amennyiben azt a pályázó igényli. Számlát csak a befizető nevére tudunk kiállítani. Nevezési díjat kizárólag alapítványi csekken lehet befizetni. (Alapítványi csekk igényelhető – felbélyegzett válaszboríték ellenében- címünkön). Nevezési díjat nem fizet vissza az alapítvány.
Ünnepélyes díjátadás időpontja: IX. Országos Mécs László Szavalóverseny, 2003. október 18., 10 óra – Pápa, Fő u.2. , Pedagógus Művelődési Ház

Pályázati felhívás exkluzív irodalmi antológiában való szereplésre
Beadási határidő: 2004. február 6.

A pályázat meghirdetője: Boldog Jövőnkért Alapítvány Kiemelkedően Közhasznú Szervezet; Lyra – a Boldog Jövőnkért Alapítvány irodalmi antológiája szerkesztősége.
A hirdető címe: 8501 Pápa, Pf. 192.
A pályázat címe: Exkluzív irodalmi antológia 2004. tavasz.
Célja, hogy publikálási lehetőséget adjon fiatal, pályakezdő, vagy már pályán lévő írók részére.
Információt a 06/30/440-1397-es számon, vagy a bjal@freemail.hu, illetve a bja-lyra@freemail.hu címen adnak.
A könyv A5 méretben, 120 oldal terjedelemben jelenik meg 2004. áprilisában. A pályázók összesen és maximum 4 művel pályázhatnak (vers, próza; illusztráció lehetséges). A prózák nem lehetnek hosszabbak 3 gépelt oldalnál, továbbá kötelező a 1,5-es sortávolság betartása. A beküldött művekből a Kuratórium válogat. A válogatott művek jelennek meg az Antológiában. Minden pályázónk kap publikálási lehetőséget!
A nevezési díj 11.000 Ft, melyet alapítványi csekken lehet befizetni. Számlaszám: OTP Bank Rt. / Pápa / 11748045 – 20037570

A Bretter György Irodalmi Kör, a Café Bulgakov és az Erdélyi Írók a Teraszon szerkesztősége (http://erdelyi.irok.terasz.hu/index.php) vers- valamint novellapályázatot hirdet fiatal, kötettel nem rendelkező szerzők számára.
Egy-egy szerző öt verset, illetve három novellát küldhet a szerkesztőség címére (szabo.geza@korunk.org).
A pályázat többfordulós, minden forduló három hónapot tart. Első futam: június-július-augusztus. Zsűri: a Bretter György Irodalmi Kör vezetősége.
Az első díjas szerző lehetőséget kap a Bretter Körön való bemutatkozásra. (A nem kolozsvári költő- és írójelöltek utazási költségeit megtérítjük.)
A második helyezett 1 millió lejt, a harmadik helyezett pedig értékes könyvcsomagot fog kapni.
A beérkezett verseket és novellákat folyamatosan közöljük az Erdélyi Írók pályázati rovatában, ezekről pedig (még a zsűrizés előtt) az olvasók kifejthetik véleményüket a Fórumban. Szavazataikkal jelentős mértékben befolyásolhatják a végső döntést – olyan értelemben, hogy egy-egy szerző öt verse közül eleve kiszavazhatnak hármat, a novellák közül pedig kettőt.
Az arra méltó szerzők publikálási lehetőséghez jutnak az Irodalmi Jelenben, a Helikon Serény Múmia c. fióklapjában és a Százas Szegben.


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához