LFG.HU

HammerTimeCafe
Myrddin
eseményekCimkek

1966. szeptember 8-án, az amerikai NBC televíziós csatornán indult útjára a Star Trek legenda. Az Enterprise űrhajó kezdeti kalandjaiból egy egész univerzum nőtte ki magát, s mára a világ számos pontján milliónyi rajongója van a sorozatoknak.

10 évvel ezelőtt történt, hogy egy lelkes rajongó, Benei Péter egy műsorújságban hirdetést adott fel, mely szerint a Star Trek sorozatok nézőivel szeretne levelezni – a hirdetésből később egy egész klub nőtte ki magát.

2003. szeptember 21-én kettős évfordulót ünnepel a Magyar Star Trek Klub: a sorozat bemutatásának 37., illetve a klub születésének 10. születésnapját. S hogy méltó legyen az ünneplés a jeles alkalmakhoz, az eddigi évek legnagyobb trekker találkozóját szervezi meg a MOM Parkban.

Az idei szülinapi con a korábbi gyakorlattól eltérően nem a Petőfi Csarnokban lesz megrendezve, hanem a sokkalta színvonalasabb MOM Parkban, a Palace Cinemas mozijában. Egyszerre három helyen folynak majd a különféle események: a mozi legnagyobb termében, mely az egyetlen hazai digitális vetítőgépnek ad otthont, egy kisteremben, illetve a mozi büféje melletti hatalmas előtérben.

A kisteremben egész nap folyamatos vetítések lesznek – többek közt levetítésre kerül a Voyager sorozat zárórésze, angol nyelven, illetve néhány ritkaság is.

A nagyterem ad otthon a különféle előadásoknak, és néhány vetítésnek is – többek között, aki lemaradt volna Patrick Stewart februári, Átjáró Napon történt fellépéséről, az most bepótolhatja. A szervezők reményei szerint vetítésre kerülhet a Star Trek: Nemesis is, angol nyelven, magyar felirattal – amennyiben a jogtulajdonos erre megadja az engedélyt. Megtisztelik jelenléttükel a helyszínt a Star Trekből ismert kapitányok magyar hangjai is: Menszátor Magdolna (Janeway kapitány), Sörös Sándor (Kirk és Sisko kapitány), illetve Varga T. József(Picard kapitány).

Az előtérben ismételten felállításra kerül a 2003-as HungaroConon nagy sikert aratott Quark Bárjának saját készítésű díszletei is. Itt rengeteg interaktív játék lesz, a szponzoroknak hála igen értékes nyereményekkel. Többek közt megrendezésre kerül az Első Magyar Elite Force II Bajnokság is, de aki szeretné kipróbálni a DS9-ból ismert daboo-t, az sem fog csalódni.
A con díszvendégei is Quark Bárjában találkozhatnak a rajongókkal – magyarhangok, szinkronrendezők, akik egész nap rendelkezésre fognak állni. S ha már működik a bár (ahol ki lehet próbálni néhány trekes ételt és italt is!), nem hiányozhat néhány ferengi motívum sem, mint például egy kiadós árverés… és természetesen a szülinapi torta sem maradhat el.

Időpont: 2003. szeptember 21., vasárnap, délelőtt 10 órától délután 17 óráig.
Helyszín: UCI Palace MOM Park – XII. kerület, Alkotás u. 53.
Belépő: 900 Ft (a Magyar Star Trek Klub tagjainak: 700 Ft)

Részletes program hamarosan!


Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://www.sf.hu]
[http://www.sf.hu/topic.php?t=1320]
A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához