LFG.HU

CikkBot
hírekCimkek

A KEMET = Az ókori Egyiptom ( www.kemet.hu ) irodalmi pályázatot hirdet, melynek célja az, hogy erősítse az ókori Egyiptomot tanulmányozók, illetve az egyiptomi kultúráért rajongók, és a témával irodalmi oldalról foglalkozók közötti együttműködést.

A pályázatra körülbelül 5000 szó (10, A/4-es oldal) terjedelmű novellákat várunk, melynek története az ókori Egyiptomban, ókori egyiptomi vagy az alapján létrehozott fantasztikus környezetben játszódik, vagy témája az egyiptomi kultúrához szorosan kapcsolódik, még ha a fantasztikum szintjén is.

Az elbírálásban kiemelt szempont lesz a történelmi és/vagy kulturális hitelesség, az “egyiptomos” atmoszféra. Fontos, hogy a pályamű mentes legyen az áltudományos spekulációktól, továbbá az is, hogy eredeti, és nem már meglévő világra, karakterekre épüljön.

A pályázaton minden pályázó egy darab, még semmilyen formában, így az Interneten sem publikált írással vehet részt. A pályázó továbbá tudomásul veszi, hogy a pályamű kiadásával kapcsolatos jogok a pályázat kiírójára szállnak.

Beküldési határidő: 2003. december 24. éjfél

Beküldés módja: Elektronikus formában a kemetpalyazat@hotmail.com e-mail címre. A levél két fájlt kell, hogy tartalmazzon:

Személyre nem utaló (nevet, hivatalos személyi adatot nem tartalmazó) jeligével ellátott pályamű [jelige].doc* kiterjesztésű fájlban, mely nem tartalmazhat semmilyen személyes adatot.
Egy [jelige].txt* kiterjesztésű file, mely tartalmazza a jeligét és az alábbi személyes adatokat:

A pályamű címe:
Név:
Lakcím:
Életkor:
E-mail cím:
Telefonszám:

(Az adatokat csak a pályázattal kapcsolatos kommunikációra használjuk fel, harmadik személynek azokat semmilyen célból nem adjuk ki.)

* A szögletes zárójelbe foglaltak helyén tetszőleges fájlnév állhat, de javasolt a jelige használata fájlnévnek is.

A pályázó a pályamű fogadásáról e-mailben visszajelzést fog kapni. A pályaművek az adatlapok nélkül kerülnek a zsűrihez.

Az eredmény és a díjnyertes pályaművek a KEMET = Az ókori Egyiptom honlapon lesznek közzétéve 2004. február 04.-én.

A pályaműveket az egyiptológia és az irodalom területén tevékenykedő szakértőkből és a KEMET = Az ókori Egyiptom szerkesztőiből álló zsűri fogja elbírálni.

A díjazottakat értékes ajándékokkal jutalmazzuk.

Kérdéseivel kérjük forduljon a palyazat(a)kemet.hu címre, vagy látogasson el a KEMET = Az ókori Egyiptom fórumára ( www.kemet.hu > Fórum )

Szeretettel várjuk a pályaműveket!

A KEMET = Az ókori Egyiptom stábja

- Amon


Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://egyiptom.freeweb.hu/palyazat/index.html]
[http://www.kemet.hu]
A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához