LFG.HU

HammerTimeCafe
CikkBot
hírekCimkek

Június 27-én érkezik a leginkább a Sherlock Holmes point and click kalandjátékokról híres Frogwares legújabb műve, a The Sinking City.
A H. P. Lovecraft írásaira építő akció-kalandjátékban egy Charles W. Reed nevű magánnyomozó bőrébe bújunk bele, feladatunk pedig az, hogy kiderítsük, hogy miért szenvedünk különféle rettenetes látomásoktól. A pontos ok kiderítése persze nem fáklyásmenet, mivel a megcélzott kisvárosban, a félig elsüllyedt, Innsmouth-hoz igen közel fekvő Oakmontban egymást fogják érik a bizarr és életveszélyes helyzetek. Ráadásul már maga a közlekedés is trükkös hiszen, ha választ akarunk kapni a kérdéseinkre, többször is arra fogunk kényszerülni, hogy a víz alá merüljünk.

Bár a fejlesztők által elszórt tudásmorzsák alapján az információgyűjtés magától értetődően fontos szerephez jut a játékban, távolról sem egy tisztán pszichológiai töltetű címet kapunk a pénzünkért. Nem mindig opció, hogy elmeneküljünk a baj elől, így időnként, ha akarjuk, ha nem, de meg kell húznunk egyik-másik fegyverünk ravaszát.

A The Sinking City PC-n, PS4-en és Xbox One-on is elérhető. A PC-t preferálóknak azonban nem árt tudniuk, hogy megannyi más alkotáshoz hasonlóan ez a port is ideiglenes Epic Store exkluzivitással érkezett. Így Steamről csak 2020-ban lehet majd beszerezni.

Ti ki fogjátok próbálni a játékot?


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához