LFG.HU

strato
ismertetőCimkek

A Total Party Kill a Ludum Dare nevű 48 órás videojátékfejlesztő kihívás és verseny tavalyi győztese. A versenynek minden félévben más a témája, 2018 második felében a “Sacrifices must be made” azaz “Áldozatokat kell hozni” jeligére készültek a pályaművek.

A Total Party Kill egy platformjáték, melyben egy 3 fős kalandozócsapatot irányítunk. A vicc történet úgy kezdődik, hogy a harcos, az íjász és a varázsló lemennek a dungeonbe, hogy megszerezzék a kincset. Itt szobáról szobára haladva kell továbbjuttatnunk őket, de a kihívást nem a vérszomjas szörnyek és az agyafúrt csapdák jelentik, mivel ilyenek egyáltalán nincsenek a játékban. A szobákat pettyező halálos tüskéken kívül egyetlen dolog jelent veszélyt a csapat tagjaira, vagyis kettő: a csapat másik két tagja.

Total Party Kill

Ahogy a címből is sejthetjük, a kijárathoz csak úgy lehet eljutni, ha a csapatunk tagjait változatos módokon és helyeken feláldozzuk. A varázsló jégtömbbe tudja fagyasztani társait, az íjász a falhoz tudja szögezni a többieket, a lovag pedig kardcsapásaival messzire tudja repíteni barátai (akár jégbe fagyott) holttestét. Ezzel a három eszközzel operálva kell új platformokat képeznünk és kapcsolókat aktiválnunk ahhoz, hogy a csapat egyik tagja végül elérje a kijáratot.
Az alábbi jelenet talán beszédesebb minden szónál:

TPK

A játék versenyre készült verziója böngészőben játszható itt, a kikupált, több pályával rendelkező változat pedig free to play formában elérhető Android és iOS eszközökön, illetve némi aprópénzért Steamen is. A böngészős változat negyedóra alatt lezongorázható, a bővebb játék pedig legfeljebb néhány órát rabol el az ember életéből. A teljes játékidőt befolyásolja az, hogy a pályák egy része igényel némi centizést és kézügyességet és ezáltal egy kevés türelmet is.

A játék Ludum Dare-oldala itt tekinthető meg, itt pedig a versenytársait is végig lehet böngészni.

Jó játékot kívánok!


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához