LFG.HU

HammerTimeCafe
strato
vegyesCimkek

Templin InstituteA Templin Institute egy érdekes videósorozat miatt keltette fel a figyelmemet, melyben különböző fiktív világok történelmét, helyszíneit, szervezeteit és fontosabb alakjait mutatják be. Leginkább népszerű fantasy, sci-fi és alternatív valóságokban játszódó irodalmi művek, filmek és videojátékok vannak terítéken, hiszen a legtöbb embert ezek érdeklik.
Csak az idei termésből szemezgetve van videó A tűz és jég dala-féle dothrakikról, a Marvel-féle Asgardról, a Harry Potter-féle Gryffindor házról, a Halo-féle Reachről és a Warhammer 40,000 orkjairól is.

Az LFG Facebook oldalán időről időre megosztunk egy-egy ilyen videót, de most úgy gondoltam, hogy egy említést megérdemel itt a honlapon is ez a téma. A legfrissebb videó éppen egy olyan világ, pontosabban egy messzi-messzi galaxis legnagyobb államáról szól, amihez a legtöbbünk kötődik valamilyen formában. Igen, a Csillagok háborújáról van szó, az állam pedig a Birodalomnál talán kevésbé ismert Galaktikus Köztársaság.

Az érdeklődők számára a Templin Institute weboldala itt található, a YouTube-csatornája pedig itt. Az előbbi kevésbé érdekes, az utóbbin viszont elég könnyen el lehet veszni akár órákra, szóval csak saját felelősségre kattintsatok! ;)
Hogy mást ne mondjak, itt van például közvetlen folytatásnak a(z Első) Galaktikus Birodalom videója.

 


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához