LFG.HU

nuke7
ismertetőCimkek

Human Fall FlatAz alábbi ismertetőt fogyaszthatod videó formában is, ha ide kattintasz.

Ez a játék viszonylag nehezen besorolható a megszokott kategóriákba. A Human Fall Flat alaphelyzete szerint az általunk irányított főhős azt álmodja, hogy egyik álomból a másikba zuhan. Minden álom egy új szint, melyen az ott található tárgyak – dobozok, falromboló gépek, hajók stb. – manipulálásával kell eljutnunk a kijárathoz. Ezen átjutva zuhanhatunk át a következő szintre (álomba).

A játékban alapból viszonylag sok ilyen puzzle van, és a közösség feltöltheti akár saját kreálmányait is, ezért a játékot szerintem nem unjuk meg egyhamar. Már csak azért sem, mert a játék sava borsa az a multiplayer. Érdekes egyedül felfedezni a különböző helyszíneket és agyalni, hogy vajon milyen eszközzel vagy módszerrel tudunk átjutni pl. a szakadék egyik oldaláról a másikra, de sokkal viccesebb, ha ezt többedmagunkkal próbáljuk kitalálni, segítve (vagy épp akadályozva) egymást.

Nem csak ismerősökkel, ismeretlenekkel is nagyon jól el lehet szórakozni. A rongybaba szerű figurák szinte mindig tartogatnak valami vicces megmozdulást, arról nem is beszélve, ha az adott játékos épp arra törekszik, hogy minél viccesebben mozogjon.
A multiplayer partik során a sok bábu között könnyen megtaláljuk a sajátunkat, ugyanis maximálisan testre lehet szabni a figuránkat, sőt, több figuránk is lehet a rendszerben.

Az irányítás pofonegyszerű, gyakorlatilag sétálni, ugrani és fogni tudunk – mindkét kezünkkel, vagy csak az egyikkel. Ez nem hangzik nehéznek, de a kezeink mindig arra „fognak” amerre nézünk. Ez bizony gyakran szül vicces és érdekes helyzeteket.
A komikus hangulatot is erősíti az a pár tanító videó, amikkel az első pályákon találkozhatunk. Ezek segítenek a bonyolultabb mozgások elsajátításában, mint például a mászás. A játéknak kifejezetten jó a fizikai modellje és a való világot mintázó fizikai szabályok vannak segítségünkre a legtöbb esetben, amikor megoldjuk a különböző feladványokat, pályákat.

A játék grafikájára nem lehet panasz, szerintem ennél több nem kell egy ilyen típusú, puzzle-platformer játékba. A hanghatások nem igazán kidolgozottak, viszont a zene szerintem mindent visz. Sokszor pont akkor változik és erősödik/élénkül fel, amikor egy olyan helyre jutunk a pályán, ahol ez indokolt lehet. (Nagyobb tér, több interakció, több játékos találkozik stb.)

Multiplayer mivoltának köszönhetően én inkább azoknak javasolnám a játékot, akiknek van olyan társaságuk, amivel szívesen próbálkoznának összetett feladatokat megoldani, és/vagy szívesen próbálkoznak meg ugyanezen feladatokkal teljesen ismeretlen emberekkel a világ bármely tájáról. (Viszonylag sok orosszal találkoztam.)

Negatívumnak talán a néha előforduló grafikai és kamera glitch-eket és a hanghatások kvázi hiányát rónám fel.
Pozitívumként egyértelműen meg kell említeni a szerintem nagyon jól eltalált zenét, a különleges ötletet és érdekes játékmenetet, ami bizony sok kellemes percet okozhat a játékosoknak.


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához