LFG.HU

HammerTimeCafe
CikkBot
hírekCimkek

Megjelent az Age of Wonders: Planetfall. A pályafutását még 1999-ben megkezdő 4X stratégia széria legújabb epizódjának különlegessége, hogy letér az elődjei által kitaposott útról. Azaz nem egy fantasy, hanem éles váltásként egy iszonytató kataklizma után apránként magához térő sci-fi univerzumban bontakoztathatjuk ki a képességeinket. Összesen hat frakció közül választhatjuk ki a legszimpatikusabbat. Az egyes népcsoportok igencsak eltérnek egymástól. Lézerrel felszerelt dinoszauruszokon csatába induló amazonokra, rabszolgák hadseregeinek parancsoló, rafinált kufárokra, vagy kollektív tudattal bíró, rovarszerű idegenekre is letehetjük a voksunk. De akadnak itt a klasszikus törpékre hajazó teremtmények, hullarabló kiborgok és elsősorban kezdőknek ideális, hosszú hibernációból magukhoz térő katonák is.

A műfaj hagyományainak megfelelően nem csak hódítással vívhatjuk ki a diadalt: egy tömegpusztító csodafegyverrel is győzhetünk, ám természetesen ha a békésebb utat preferálnánk, akkor diplomáciával is az uralmunk alá hajthatjuk a galaxist.

A PC-n PS4-en és Xbox One-on is elérhető alkotás egyébiránt a kritikusok egybehangzó véleménye szerint kifejezetten jól sikerült: Metacritic-osztályzatainak átlagai platformtól függően 77-87% között ingadoznak.

Ti kipróbáljátok majd a Planetfall-t?

AOW Planetfall


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához